Vuohenjuustotäytteiset kanafileet

Kanafileistä saa todella monenlaisia aterioita. Erityisen hyviä fileet ovat, jos ne täyttää vuohenjuustolla ja tuoreella basilikalla. Täytetyt fileet voi valmistaa kätevästi pannulla eikä ruoka vaadi edes suuria valmisteluja. Monille vuohenjuusto on tuttu grillaamisesta, mutta juusto sopii todella hyvin myös kanafileiden täytteeksi. Tuore basilika antaa ruoalle hyvän säväyksen.
Kahden (2) hengen vuohenjuustotäytteisiin kanafileisiin tarvitsen:
- 2 maustamatonta kanan rintafilettä
- 50 g vuohenjuustoa
- tuoreita basilikanlehtiä
- suolaa
- pippuria
- ruokaöljyä
- neitsytoliiviöljyä
- hammastikkuja
Valmistan kanafileiden lisukkeeksi lohkoperunoita, joita saa kaupan pakastealtaasta.
Aloitan kanafileiden valmistamisen leikkaamalla vuohenjuuston (50 g) samanlevyiksiksi siivuiksi. Huuhtelen myös muutaman tuoreen basilikanlehden.
Tämän jälkeen viillän terävällä veitsellä pitkän sivun auki kahdesta (2) kanan rintafileestä, jolloin niiden sisälle muodostuu tasku. Täytän taskut juustolla ja basilikalla ja suljen hammastikulla. Ripottelen päälle ripauksen suolaa ja pippuria.
Kuumennan uunin 180 asteeseen, voitelen uunivuoan ja lisään sille n. 350 g lohkoperunoita. Laitan perunat uuniin 30 minuutiksi.
Kuumennan paistinpannulla tipan ruokaöljyä ja paistan kanafileitä miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes ovat molemmilta puolilta kauniin kullanruskeita. Lisään lopuksi fileiden pinnalle pienen tipan neitsyt oliiviöljyä.
Teen vielä helpon salaatin kirsikkatomaateista, jäävuorisalaatista ja jäljelle jääneestä vuohenjuustosta. Pilkon salaattiainekset erilliseen astiaan ja viimeistelen tipalla seesamöljyä.
Otan lohkoperunat pois uunista ja maustan ripauksella suolaa. Tarjoan vuohenjuustolla täytettyjen kanafileiden ja salaatin kanssa. Poistan hammastikut fileistä ennen herkuttelua. On todella hyvää! Kypsyys on juuri oikea, ja kana suorastaan sulaa suussa!