Yksinkertainen Pasta carbonara

Yksinkertainen Pasta carbonara
Yksinkertainen Pasta carbonara

Tänään valmistan ruuaksi pasta carbonaraa, joka on todella helppo herkku ja sopii moneen eri tilanteeseen. Oma versioni on yksinkertaistettu versio monista pasta carbonara -resepteistä, sillä olen jättänyt pastasta pois kerman ja sipulin. Oma resepti toimii kuitenkin todella hyvin. Tällä mm. hurmasin vaimoni kolmansilla deiteillämme.

Kahden (2) hengen Pasta carbonaraan tarvitsen:

  • nauhapastaa
  • vettä
  • 200 g pekonia
  • 2 kananmunaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • mustapippuria
  • juustoraastetta

Aloitan pastan valmistamisen laittamalla vettä reilusti kattilaan ja lisäämällä joukkoon yhden lihaliemikuution. Sillä aikaa kun odotan veden kiehumista pilkon keittiösaksilla kuivalle paistinpannulle 200 g pekonia pieniksi suikaleiksi. Ei haittaa, vaikka pekoni on aluksi pienissä ”klimpeissä”, sillä suikaleet irtoavat paistettaessa toisistaan. En laita erikseen rasvaa, jotta pekonista tulee sopivan rapsakkaa.

Keitinveden kiehuessa lisään kattilaan Rainbow:n nauhapastaa neljä (4) spagettinyyttiä, joka on kahdelle hengelle sopiva määrä, ja annan kiehua n. 7-9 min. Poistan keitinveden kaatamalla valmiin pastan siivilään. En kuitenkaan huuhdo kylmällä vedellä, jotta pasta säilyy lämpimänä. Valutetun pastan laitan takaisin kattilaan ja sekoitan joukkoon rapeaksi paistetun pekonin. Paistinrasva antaa ruoalle hyvää lisämakua.

Kananmuna kannattaa lisätä kuuman pastan joukkoon
Kananmuna kannattaa lisätä kuuman pastan joukkoon

Spagetti-pekonisekoituksen joukkoon rikon kaksi (2) kananmunaa ja lämmitän miedolla lämmöllä n. neljä (4) minuuttia, kunnes kananmuna muuttuu valkoisiksi rakeiksi. Kannattaa sekoittaa koko ajan, jotta ruoka ei jämähdä kiinni kattilaan. On tärkeää, että pasta on tässä vaiheessa kuumaa. Lisäsin kerran kananmunat kylmäksi huudellun pastan joukkoon ja ihmettelin, miksi mitään ei tapahtunut. Lopulta munien olomuoto muuttui, kun lämmitin pastaa tarpeeksi. Samalle se kuitenkin paloi pohjaan. En enää toista tätä virhettä!

Teen vielä yksinkertaisen salaatin, johon silppuan jäävuorisalaattia sekä pilkon yhden (1) tomaatin ja palan kurkkua. Lisään joukkoon lorauksen valkoviinietikkaa ja ripottelen pinnalle hieman suolaa ja pippuria. Ne antavat salaatille hyvää lisämakua.

Valmiin pastan päälle hienonnan hieman mustapippuria ja tarjoilen pastan juustoraasteen, ketsupin ja salaatin kanssa. Voilà ruoka on valmista!

Koti Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Suosittelen