Aloituskuvat, aloitusmitat, lähtöpaino…

Nyt olen oppinut tästä äitiydestä sen verran, etten enää ikinä lupaa tänne mitään ajankohtaa uudelle postaukselle, sillä eilisiltana meillä alkoi mahavaivat eikä typykkä suostunut nukkumaan muualla kuin äidin sylissä. Myös yö oli hankalin tähän astisista ja aamukin meni itkeskelyksi, mutta sitten vaunulenkillä vauva nukkui noin puolitoista tuntia, söi kotona ja nyt on taas vedellyt hirsiä kolme tuntia, joten josko se tästä. Olkoon siis kuukauden 11. päivä tästä lähtien minulla uusien kuvien ottamispäivä. Ja tässä tulee aloituskuvat, joihin tulen uusia kuvia kuukauden päästä vertaamaan.

Raskauden lopussa painoin noin 122 kg, mikä tarkoittaa, että raskauskiloja minulle kertyi 10. Tänä aamuna, kun synnytyksestä on 10 päivää, painoin tasan 113 kg. Miltei kaikki raskauden aikana tulleet kilot ovat siis jo lähteneet ja pääsen käsiksi näihin pidempään mukana olleisiin. Sairaalaan kiloja jäi viisi ja nyt kotona viikon ollessa on lähtenyt neljä. Tästä olen niin tyytyväinen.

Vaikka paino on edelleen sen 20 kg enemmän, mitä muutama vuosi sitten, olen hyvillä fiiliksillä lähdössä sitä pudottelemaan. Ehkä kuulun heihin, joilla imetys kuluttaa tehokkaasti ja saan siitä oivan apuvälineen painonpudotukseen. Imetys on meillä nimittäin onnistunut alusta asti hyvin, mistä olen myös kovin tyytyväinen. Lisäksi vaunulenkit ja sairaalasta saadut lihaskunto-ohjeet tulevat olemaan menossa mukana. Ruokailujen suhteen (en ainakaan näin aluksi) aseta mitään rajoituksia, vaan syön vauvavieraiden kanssa pullaa, mutta pyrin silti pitämään ruokavalioni kokonaisuutena terveellisenä. Ruokahalulleni on tapahtunut ihmeitä synnytyksen jälkeen! Raskauden aikana minulla oli nimittäin aina nälkä. Ja nälkä oli sellaista, että jos en syönyt, olostani tuli aivan oksettava. Nyt kuitenkin ateriat pitävät nälkää sen 3-5h, mitä yleensä kuuluukin, mikä helpottaa huomattavasti painonpudotusta.

Tällä kertaa otin myös mittanauhan kaverikseni, jotta painon ja kuvien lisäksi saan vielä yhden tavan seurata muutoksia. Tämä mittausten ottaminen on vain aina ollut minulle jotenkin hankalaa, ku tuntuu, etten saa tismalleen samasta kohdasta mittoja otettua, mutta yritetään.

Rinnanympärys:108 cm
Vyötärö:115 cm
Lantio:130 cm
Reisi: 77 cm
Pohje:49  cm
Käsivarsi:45 cm

Eihän näitä kuvia ilolla katso, kun täällä blogissakin on nähtävillä vuosien takaa paljon kivempiakin kuvia, mutta näillä mennään nyt! Onko muita, jotka ovat näin syksyn tullen aloittamassa laihdutuksen/painonpudotuksen/terveellisemmät elämäntavat/jotain muuta itseä kehittävää?

<3: Herkkupeppu

Kommentit (2)
  1. Tsemppiä projektiin! Minkä pituinen olet? Se jäi minua kiinnostamaan. Jään lukemaan edistyksestäsi!

  2. Itse olen todennut kuvat mitä mainioimmiksi! Peili vääristää ja päivittäin katsoessa ei eroa huomaa, mutta kuvat kyllä kertovat kehityksestä. Myöskin vaaka on hankala jos lihasmassa kasvaa, se ei kerro koko totuutta.

    Tsemppiä! 😊

    https://naissanelioissa.wordpress.com/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *