Matkakuumetta

Tiedättekö sen koko kehon valtaavan kihelmöinnin, kun suunnittelee seuraavaa reissua? Eniten se tuntuu vatsanpohjassa, melkein sellaisena kipuna. 

Minussa on aina elänyt vahvana kaipuu pois täältä, mihin vain. Teininä minusta oli hauskaa nähdä junien tulevan ja lähtevän kulkiessani aseman ohi. Varsinkin syksyisin, pimeinä iltoina, lähtevien junien ikkunoista hohtava valo sai kaipaamaan maailmalle. Olen matkustellut oikeastaan vasta aikuisiällä, enkä lainkaan niin paljon kuin olisin halunnut. Enkä koskaan yksin.

Nyt suunnittelen vakavasti ensimmäistä matkaa yksin. Viimeksi olin reissussa kaverin kanssa, josta kyllä nautin, mutta yksin matkaan pääseminen houkuttaa. Parisuhteessa ollessani päädyin aina jotenkin kotihiirien kumppaniksi, enkä tullut sitten lähteneeni yhdessä tai erikseen oikein mihinkään. Syynä yksin matkaamisesta haaveiluun on myös se, että joskus haluaa vain tehdä niitä omia juttuja ilman kompromisseja. Olen myös kova stressaamaan siitä, että matkakumppanilla on mukavaa enkä siksi ole kovin hyvä pitämään puoliani päätöksiä tehdessä. Yksin matkustaessa saa olla rauhassa itsekäs. 

Edellinen kappale kuullostaa juuri siltä nuoren aikuisen stereotypialta, joka matkustelee mielummin kuin perustaa perheen. Tunnistan siitä kyllä itseni sataprosenttisesti. On minulla kyllä ystäviä jotka matkustavat lasten kanssa, joten ei sekään mahdotonta olisi. Mutta kun varovaisesti koettaa itsenäistyä ja päästä ympäristön kuristusotteesta, ei tee mieli ehdoin tahdoin sitoa itseään. En taida olla mitenkään perheorientoitunut, kun enemmän kiinnostaa Euroopan vanhat kaupungit kuin vanhemmaksi ryhtyminen.

Olen melkoinen budjettimatkaaja, osin pakon edessä, mutta en osaa myöskään kaivata erityisen hienoa hotellia tai Michelin-tähdillä varustettua ravintolaa. Suurinta hupia kaikilla matkoillani on ollut kaupungilla vetelehtiminen ja uusien paikkojen tutkailu. Sen saa toimitettua aika halvallakin. Periaatteessa voisin kuvitella tutustuvani myös uusiin ihmisiin, käytännössä niin ei ole koskaan tapahtunut. 

Käytännön asiat varmistuvat ensi viikolla, mutta jos kaikki menee hyvin, pääsen matkaan marraskuussa. Mitä yksin matkustaessa pitää ottaa huomioon? Oletko koskaan matkustanut yksin? Jaa toki kokemuksesi!

P.s. seuraavaan postaukseen lupaan laittaa kuviakin. 

suhteet oma-elama matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *