Kirje tulevaisuudesta

10 vuotta sitten 15-vuotias nuori tyttö pohti tulevaisuutta. Hän olisi niin kovasti halunnut nähdä edes pienen välähdyksen tulevasta elämästään. Voi kunpa nuori Sinna olisi saanut tämän seuraavan kirjeen 10 vuotta sitten.

Rakas Sinna,

Olet pari päivää sitten täyttänyt 15 vuotta. Se on hieno ikä. Toki varmasti kamppailet teini-iän murheita vastaan, mutta se kuuluu asiaan.

Mitä tulee perheeseesi, rakasta heitä. Älä lähde tilanteista ovet paukkuen, koska et voi valitettavasti tietää, mitä kulman takana odottaa. Vaikka vanhempasi välillä tuntuvat ihan tyhmiltä, he kuitenkin rakastavat sinua ja siskoasi täydellä sydämellä. Olette molemmat heidän kultakimpaleensa. Muista siis aina kunnioittaa heitä. Tulee vielä hetkiä, kun tarvitset molempia sekä kipeästi heidän neuvojaan.

Sinulla on ihania ystäviä, joista tulisi pitää tiukasti kiinni. On tietenkin täysin selvää, että osa ystävyyssuhteista haalenee ja tilalle tulee uusia. Totta kai tämä tuntuu pahalta, mutta sinun on vain opittava, että joihinkin asioihin et valitettavasti pysty vaikuttamaan. On asioita, joiden täytyy vaan tapahtua.

Olet kohdannut jo menetyksiä ja tulet kohtaamaan niitä lisää. Ne ovat aina kipeitä ja sydäntä särkeviä, mutta muista säilyttää hyvät muistosi. Älä anna niiden haalistua, vaikka ne kovasti niin yrittäisivätkin tehdä. Menetykset ovat osa tätä elämän prosessia. Niitä täytyy kohdata, jotta pärjää tässä maailmassa. Vaikka menetykset vievät mukanaan voimia ja ehkä jopa osan sinusta, niin yleensä niistä löytää uusia tapoja käsitellä tulevia asioita ja ne tekevät sinusta vahvemman.

Kerron sinulle seuraavaksi pienen välähdyksen tulevaisuudestasi. Hyvinkin lyhyesti ja ytimekkäästi. Vain kaksi sanaa. SINÄ RIITÄT. Tunnen sinut niin hyvin, että tällä hetkellä mietit hyvinkin voimakkaasti, että mitä jos et riitäkään. Luettelet pieniä vikojasi, joita kaikilla on. Kukaan ei ole täydellinen. Käytä omana voimavaranasi itseäsi. Olet mielettömän ihastuttava nuori tyttö, jolla on omat päämäärät, ajatukset ja unelmat. Pidä niistä kiinni ja ole juuri sinä. Sinun ei tarvitse muuttua vain siksi, että miellyttäisit jotakuta. Tulet pärjäämään, kunhan pidät jalkasi maan pinnalla. Toki matkustellessa ne ovat ilmassa, mutta suotakoon se siinä tilanteessa.

Äläkä moiti itseäsi. Tiedän, että tulet tekemään NIIN paljon virheitä. Mutta mitä sitten? Tärkeämpää on, että opit niistä virheistä. Voin sen verran vielä sinulle kertoa, että tulet kokemaan huikeita asioita ja vähemmän huikeita. Saat myös kohdata paljon erilaisia ihmisiä eri tilanteissa. Ja viimeisenä asiana, ennen kuin laulaa luikautan sinulle, niin NAUTI elämästäsi. Pienet töyssyt ja kolhut vahvistavat sinua. Anna itsellesi aikaa käsitellä tämä kaikki, mutta älä ikinä unohda, että sinä olet sinä tietystä syystä. Ja juuri näin se on tarkoitettukin.

Viimeiseksi haluan laulaa sinulle kertosäkeen Mikko Harjun kappaleesta Sinä riität. Toivottavasti vielä joskus ajattelet näin.

Sinä riität, sinä riität

Olet kaunis juuri noin

Ja sä löydät vielä jonkun joka ei koskaan mene pois

Sinä riität, sinä riität

Olet täydellinen noin

Aurinko nousee, aurinko laskee, mut hymys aina loistaa voi

dsc_0283_2.jpgRakkaudella

Tulevaisuudesta 25-vuotias Sinna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *