Rento Pääsiäinen

Pääsiäisen vapaat tuntuvat jo hyvinkin kaukaisilta, vaikka todellisuudessa pääsiäistä vasta vieteltiin! Meillä ei alkuun ollut oikein mitään suunnitelmia lukuunottamatta lauantaita. Perjantaina lähdettiin extemporena ystäväpariskunnan luokse paljuileen ja tekeen pitsaa. Aika rennosti vaan oltiin ja yöllä ajeltiinkin sitten kotiin. Aamulla Nikke lähti kohti Punkalaitumen perinteistä pääsiäisturnausta ja mä suuntasin mummun synttäreille tarjoilemaan.

Illaksi oltiin sovittu ystävieni kanssa tapaaminen porukalla pitkästä aikaa juustojen ja viinin parissa. Oli ihanaa vaan olla ja vaihdella kuulumisia. Käytiin me kotimatkalla sitten Urjalan Rodeossa Matti Nykästä katsomassa, vaikka en kyllä edes nähnyt kyseistä henkilöä. Ajattelin, että on fiksumpi mennä sinne suoraan kuin mennä välissä kotiin hetkeksi ja hakea Nikkeä myöhemmin. Täytyy kyllä myöntää, että mä en ole mikään baari-ihminen.

P3312241.JPG

P3312242.JPG

P3312243.JPG

Pääsiäisen jäljiltä mun unirytmi on ollut aivan sekaisin. Iltaisin ei meinaa tulla uni ja aamusin ei taas meinaisi jaksaa herätä. Kai se tästä taas tasaantuu! Mulla on seuraavat kolme viikonloppua töitä ja arkena niin paljon koulujuttuja ja kaikkea muuta, että mun ja äidin reissu tulee aivan liian nopeasti vastaan. Ennen reissua mun pitäisi olla tehnyt kaikki koulujutut ja stressi on suunnaton, koska hommaa todellakin on vielä ja paljon! Katsotaan miten käy. Täälläkin siis tullaan viettämään aika hiljaiseloa, koska nyt on keskityttävä kouluun ja sen loppuun viemiseen.

Ihanaa viikonloppua tuosta kurjasta säästä huolimatta!

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä

Herkullinen keittoresepti

Mä olen viimeaikoina tehnyt keittoja usein ruuaksi. Täytyy myöntää, että meillä ennen näitä mun kokeiluja ei olla tehty keittoja lainkaan. Syy tähän on ollut se, että Nikke ei jostain syystä ole keitoista oikein innostunut. Viimein kumminkin päätin, että alan erilaisia keittoja kokeilemaan ja on sitten syömättä, jos ei kelpaa. No onhan ne kelvannut ilman mutinaa.

P3212204.JPG

Tälläkin hetkellä hellalla porisee jauhelihakeitto. Ajattelin vielä leipoa sämpylöitä sen kaveriksi. Iltapäivällä talo täyttyykin lapsista, joten keitto on sitten valmiina heille päivälliseksi.

Yksi päivä kokeilin porkkana-vuohenjuustokeittoa. Oli kyllä niiiiin hyvää, että tää resepti jää meille kyllä käyttöön jatkossakin.

P3212205.JPG

P3212208.JPG

Porkkana-vuohenjuustokeitto (6 annosta) (k-ruoka)

  • 700g porkkanaa
  • 400g bataattia
  • 2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1rkl öljyä
  • n. 8dl vettä
  • 1tl kuivattua tinjamia
  • 1pkt (200g) vuohenjuustoa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Valmistus

  1. Kuori porkkanat ja bataatti. Pilko pieniksi kuutioiksi.
  2. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää vielä hetkeksi porkkanat ja bataatti.
  3. Lisää kattilaan vesi ja anna kiehua. Soseuta kasvikset, kun ovat riittävästi pehmenneet.
  4. Lisää seokseen vuohenjuusto ja mausteet, soseuta.
  5. Nauti.
Koti Ruoka ja juoma