Bataatti-kesäkurpitsavuoka
Tiedättekö sen tunteen, kun kyllästyy aina syömään samaa arkiruokaa? Mä tiedän, vähän liiankin hyvin. Mikkelissä oon syönyt lähinnä riisiä, jauhelihaa ja kasviksia, toki kouluruoka on monipuolisempaa. Täällä kotona taas Niken kanssa ruoka vaihtelee hieman enemmän, mutta ei mun mielestä tarpeeksi. Mä tykkään laittaa ruokaa, mutta jotenkin ne ruuanlaitot jää aina siihen tavalliseen; nopeaan ja helppoon.
Kesällä päätinkin alkaa hieman enemmän soveltamaan normaalia arkiruokaamme. Yhtenä koekeittiön luonnoksena syntyi bataatti-kesäkurpitsavuoka, joka on tullut jäädäkseen. Vuuan tekeminen on nopeaa ja uunissa ollessaan pystyykin tekemään muita juttuja.
Tänään mä sitten tein tätä vuokaa pikkasen enemmän, jotta huomenna ei tarvitsisi ruokaa tehdä. Tässä vaan on se ikävä puoli, että ruokaa tekisi mieli ottaa aina vaan lisää. Heh.
Bataatti-kesäkurpitsavuoka
Bataattia
Kesäkurpitsaa
Sipulia
Jauhelihaa (+mausteet)
Sipulista kaurakermaa
Paista jauheliha ja mausta haluamallasi mausteilla. Kuori bataatti. Pilko tämän jälkeen bataatti, sipuli ja kesäkurpitsa. Kokoa vuokaan vuorotellen kaikkia ainesosia ja kaada lopuksi kaurakerma päälle. Laita uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.
Et voi pettyä. ☻