Herkullinen keittoresepti
Mä olen viimeaikoina tehnyt keittoja usein ruuaksi. Täytyy myöntää, että meillä ennen näitä mun kokeiluja ei olla tehty keittoja lainkaan. Syy tähän on ollut se, että Nikke ei jostain syystä ole keitoista oikein innostunut. Viimein kumminkin päätin, että alan erilaisia keittoja kokeilemaan ja on sitten syömättä, jos ei kelpaa. No onhan ne kelvannut ilman mutinaa.
Tälläkin hetkellä hellalla porisee jauhelihakeitto. Ajattelin vielä leipoa sämpylöitä sen kaveriksi. Iltapäivällä talo täyttyykin lapsista, joten keitto on sitten valmiina heille päivälliseksi.
Yksi päivä kokeilin porkkana-vuohenjuustokeittoa. Oli kyllä niiiiin hyvää, että tää resepti jää meille kyllä käyttöön jatkossakin.
Porkkana-vuohenjuustokeitto (6 annosta) (k-ruoka)
- 700g porkkanaa
- 400g bataattia
- 2 sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1rkl öljyä
- n. 8dl vettä
- 1tl kuivattua tinjamia
- 1pkt (200g) vuohenjuustoa
- 3/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
Valmistus
- Kuori porkkanat ja bataatti. Pilko pieniksi kuutioiksi.
- Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota öljyssä kattilassa. Lisää vielä hetkeksi porkkanat ja bataatti.
- Lisää kattilaan vesi ja anna kiehua. Soseuta kasvikset, kun ovat riittävästi pehmenneet.
- Lisää seokseen vuohenjuusto ja mausteet, soseuta.
- Nauti.