Bataatti-kesäkurpitsavuoka

Tiedättekö sen tunteen, kun kyllästyy aina syömään samaa arkiruokaa? Mä tiedän, vähän liiankin hyvin. Mikkelissä oon syönyt lähinnä riisiä, jauhelihaa ja kasviksia, toki kouluruoka on monipuolisempaa. Täällä kotona taas Niken kanssa ruoka vaihtelee hieman enemmän, mutta ei mun mielestä tarpeeksi. Mä tykkään laittaa ruokaa, mutta jotenkin ne ruuanlaitot jää aina siihen tavalliseen; nopeaan ja helppoon.

Kesällä päätinkin alkaa hieman enemmän soveltamaan normaalia arkiruokaamme. Yhtenä koekeittiön luonnoksena syntyi bataatti-kesäkurpitsavuoka, joka on tullut jäädäkseen. Vuuan tekeminen on nopeaa ja uunissa ollessaan pystyykin tekemään muita juttuja.

PA060624.JPG

PA060627.JPG

PA060629.JPG

PA060633.JPG

Tänään mä sitten tein tätä vuokaa pikkasen enemmän, jotta huomenna ei tarvitsisi ruokaa tehdä. Tässä vaan on se ikävä puoli, että ruokaa tekisi mieli ottaa aina vaan lisää. Heh.

Bataatti-kesäkurpitsavuoka

Bataattia

Kesäkurpitsaa

Sipulia

Jauhelihaa (+mausteet)

Sipulista kaurakermaa

Paista jauheliha ja mausta haluamallasi mausteilla. Kuori bataatti. Pilko tämän jälkeen bataatti, sipuli ja kesäkurpitsa. Kokoa vuokaan vuorotellen kaikkia ainesosia ja kaada lopuksi kaurakerma päälle. Laita uuniin 175 asteeseen noin tunniksi.

Et voi pettyä. ☻

Koti Ruoka ja juoma

Illallinen part 2

Me alkukeväästä ystävänporukan kanssa saatiin idea, että aletaan järjestämään toisillemme illallisia. Ajatuksena oli, että pariskunnat valmistavat rennolla otteella omassa kodissa kolmen ruokalajin menun. Tässä mun mielestä yhdistyy hyvin pariskuntien yhteinen aika ja lopulta yhteinen aika ystävien kanssa. Mukana meitä on 12 henkilöä eli yhteensä kuusi illallista!

Me pidettiin Niken kanssa heinäkuussa ensimmäinen illallinen meidän terassilla. Suunniteltiin yhdessä menu ja myös valmistettiin ruuat yhdessä. Sää oli loistava ja ilta muutenkin oikein onnistunut. Harmikseni en ehtinyt illan aikana ottamaan kuvia. Meillä oli alkupaloina lautanen, missä oli useampaa pientä purtavaa, pääruokana oli uuniperunat (tai loppujen lopuksi uudet perunat, heh) lohitäytteellä kera vihreän salaatin ja jälkiruokana valkosuklaapannacotta pensasmustikoilla ja valkosuklaaraidoilla. Tehtiin alkumaljoiksi mansikkasangriaa ja ruuan kanssa juomana oli vettä, valkoviiniä, punaviiniä sekä olutta.

Pari viikkoa sitten päästiin me vuorostaan istumaan vieraan rooliin, kun toinen illallinen starttasi.

OI000561.jpg

OI000563.jpg

Vaikka olenkin ruokailuni kanssa hiukan vaikea, oli pariskunta osannut hyvin soveltaa mullekin syötävää.

Alkuruokana oli vähän fiinimpi porkkanasosekeitto, sillä joukossa oli valkoviiniä. Valkoviinin maku tuli ihanasti porkkanan läpi, tuoden loistavan vivahteen keittoon. Muilla oli lisänä vielä kuohukermaa.

OI000564.jpg

Pääruokana tarjottiin naudan ulkofileetä punaviinikastikkeessa kera paistettujen porkkanoiden sekä kermaperunoiden. Mun ruuassani ei ollut kermaa, mutta muuten sama!

OI000566.jpg

Ja jälkkärinä oli valkosuklaa-mansikkahyytelöä. Ruokajuomana oli valkoviiniä, punaviiniä, olutta sekä vettä.

OI000568.jpg

Ruoka oli todella herkullista, menisin koska vaan uudestaan!

Nyt sitä täytyykin tovi odotella seuraavaa, sillä se starttaa vasta marraskuun alkupuolella. Mutta eikö hyvää kannata aina odottaa?

Suhteet Ruoka ja juoma Ystävät ja perhe Mieli