Rauhallinen aamu ja banaaniletut

Ihanaa torstaita ja Naistenpäivää!

Mä olen ottanut aika rauhaksiin tämän aamun. Yöllä heräsin päästämään meidän toista koiraa pari kertaa ulos ja siitä johtuen en meinannut saada millään nukuttua. Edellinenkin yö meni kieriessä. Mulla on jotenkin tosi paljon nyt kaikkia ajatuksia tulevasta mielessä ja aivojen mielestä ilmeisesti yö on aina paras aika miettiä niitä. Kevään aikana muutto, koulujutut, työt, valmistuminen ja se, mitä sen valmistumisen jälkeen oikein keksisi. Ehkä aika näyttää. Se on kyllä ihan vihonviimeistä alkaa yöllä stressaamaan, kuinka saa kaiken hoidettua kunnialla läpi.

No, koska yö meni pyöriessä, en aamulla jaksanut normaaliin aikaan nousta. Mä olen ilman kelloa herännyt nyt keväällä seitsemän aikoihin, kun alkaa mukavasti valostuun ja tuntuu, että on nukkunut juuri sopivasti! Koen itseni paljon pirteemmäksi, kun herään ilman herätyskelloa. Tänä aamuna kumminkin Niken noustua jäin vielä nukkumaan. Jossain vaiheessa alakerrasta kuului, että mun olisi jo aika nousta. Pöydällä odotti Naistenpäivän aamiainen! Ihana ylläri. Mä usein harmittelen sitä, kun Nikke ei juo kahvia enkä ikinä saa herätä ja mennä suoraan kahville hammaspesun kautta. Toki Nikke aina välillä sitä mulle keittelee, mutta olisihan se kiva yhdessä juoda aamukahvit tai herätä ja juoda oma kuppinsa vähän toisen jälkeen.

Naistenpäivän toivotus oli siis mulle tämä ja kelpasi kyllä paremmin kuin hyvin! Kyselin kyllä Nikeltä, oliko hän muka muistanut kyseisen päivän. Ei ollut, oli päättänyt jo valmiiksi tehdä mulle aamiaisen ja telkkarista kuului kesken aamiaisen valmistamisen, että on Naistenpäivä. Heh, osui sopivasti.

P3082201.JPG

P3082203.JPG

Me syödään aika usein banaanilettuja aamiaisella, mikäli ei ole kiire mihinkään. Välillä on kausia, että syödään useammin ja toisinaan taas harvemmin.

Ohje näihin on mun mielestä paras, jota olen kokeillut ja tää onkin meillä ollut jo useamman vuoden käytössä.

Ohje yhdelle:

  • 1 banaani
  • 2 kananmunaa
  • 3/4 dl kaurahiutaleita (käytetään useesti myös neljänviljan hiutaleita)
  • ripaus kardemummaa ja kanelia

Kaikki aineet vaan sekaisin blenderiin ja paistelemaan miedolla lämmöllä pannulla. Me paistetaan yleensä kookosöljyssä, mutta toki mikä vaan sopii tilalle, mikäli kotona ei kyseistä öljyä ole. Näiden tekemisessä maltti on valttia! Mieto lämpö ja antaa rauhaksiin valmistua ennen kääntöä, niin pysyy varmasti ehjänä.

suhteet oma-elama ruoka-ja-juoma