Kasvissosekeitto
Eikös kuulukin syödä keittoa, kun on kipeänä? Mun ehdottomasti yksi lemppari on kasvissosekeitto, jota en ollutkaan tehnyt pitkään aikaan, joten tänään päätin sen tehdä. Kovin iso vaivakaan siitä ei ole, kun työnjako suoritettiin niin, että Miska kuori vihannekset ja mä hoidin loput. Ajattelin jakaa herkullisen reseptin teidän kanssanne, ja kevyemmän versionhan tästä saa, kun jättää kerman sekä koskenlaskijan pois… kipeänä annettiin kuitenkin erikoislupa näin herkkuruoalle arkena (tekosyitä!).
Kasvissosekeitto
8 porkkanaa
2 bataattia
10 perunaa
1 punajuuri
1 chili
1 kermapurkki
1 paketti paprika-Koskenlaskijaa
Kuori ja pilko vihannekset, laita kattilaan vettä ja kiehumaan. Itse laitoin suolan tässä vaiheessa jo, sekä muutaman laakerinlehden. Annoin kiehua reilun aikaa, kaadoin suurimman osan vedestä pois, mutta jätin soseuttamiseen vaadittavan nesteen pohjalle. Lisäsin koskenlaskijan, kerman sekä mausteet (oman maun mukaan), ja aloin soseuttamaan sauvasekoittimella. Tämän jälkeen se paras vaihe: soppaa lautaselle raejuuston kera ja maistamaan :)
PS. Käytin tänään ensimmäisen kerran punajuurta ruoanlaitossa ja no, se oli aika sotkuista puuhaa! Mikäli kokeilette tätä reseptiä, kertokaa oliko hyvää. Me tykättiin todella paljon!