Haukankierros skidien kanssa

image.jpeg

Käytiin viikko sitten Nuuksiossa lasten kanssa. Koko kevät sitä on suunniteltu,mutta eipä oo tältä sairastamiselta keritty. Mutta parempi myöhään kun ei ollenkaan,koko kesä ja syksyhän tässä on vielä aikaa. 

Suomen luonto näytti taas parastaan.Kolmessa tunnissa nautittiin helteestä,kastuttiin sateesta ja hämmästeltiin hyytävän kylmää tuulta,perus suomen kesä siis 😉image.jpeg

Aikaisemmilla kerroilla olemme kiertäneet lasten kanssa vain pikkulenkkejä, 2-3km. Tällä kertaa ajattelimme testata vähän pidempää,eli Haukankierrosta ,jolla on mittaa vähän alle viisi kilometriä. Lähdimme kiertämään reittiä vastapäivään,koska olimme nälkäisiä ja halusimme aloittaa reissun mahat pinkeinä. Paistoimme vajaan kilometrin jälkeen rauhassa makkaraa ja halloumia,sekä kesäkurpitsaa.Mikä kumma siinä on,että ulkona kaikki maistuu aivan uskomattoman hyvälle!Niin tälläkin kertaa.

image.jpeg

Mahat täynnä lähdimme jatkamaan matkaa.Suosittelemme kyllä koko porukalla Haukankierrosta(paitsi ehkä kuopus ei..).Reitti on monipuolinen ja vaihteleva.Alustaa on monenlaista,hiekkaa,pitkospuuta,kalliota,juurakkoa,pitkiä portaita,jyrkkiä mäkiä. Ja tosiaankin,kuten jo päättelitte varmaankin, niin korkeuseroja on huimasti!Todella näyttävä ja hieno reitti,tänne mä toisin ulkomaisen vieraani ehdottomasti.Näyttää kyllä metsiemme parhaita puolia kansallismaisemaisineen kallionäkymineen ja lehtimetsineen!Uimaankin reitin varrella pääsee jos tarkenee.image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Tosiaankin se kuopus..vuottakaan aiemmin ei oltais kyllä tästä reitistä selvitty.Nytkin se vaati hieman kitinänsietokykyä,huumoria,reppuselässä kantamista ja salaista karkkikätköä mamman taskusta 😉 Onhan se lasten kanssa aina vähän sellaista.Me otetaan aktiivisesti lapsia joka paikkaan mukaan.Mun mielestä ei oo kovin montaa paikkaa, missä ei meidän skidien kanssa pärjää. Tottakai skidit on mukana ravintoloissa,kahviloissa,museoissa,metsäretkillä yms. Ja osaavat kyllä käyttäytyä(useimmiten),kun heitä on pienestä pitäen mukana kuskattu ja opetettu käyttäytymään tilanteen vaatimalla tavalla. Kummasti sitä itsekin usein saa reissuista enemmän irti skidien kanssa,vaikka toki sitä aina välillä haluaa olla ihan aikuistenkin kesken.

Mutta joo,on muutamia vakivinkkejä joita itse käytän kyllä usein lasten kanssa. Tässä meidän vinkkejä metsäretkille:

-varavaatteet(kyllä,todella usein ne skidit päätyvät järveen,lätäkköön,mutalilluun tai jos ei niihin,niin kippaavat jotain päälleen

-hyvät eväät!Niillä pelastaa monta tilannetta.Nälkäkiukku on kamala asia(varsinkin kun se osuu äidin kohdalle :D). Hyvä pääruoka retkille,lisäksi kunnolla juotavaa ja pientä naposteltavaa ja jotain millä houkutella kävelemään(saat rusinan/pähkinän/karkin kun kävelet vielä kymmenen askelta). No ei nyt sentään:D mutta joo,joskus lahjontakin on jees;)

-lippikset.Pääkipu liiasta lämmöstä ei oo kiva juttu

-vanhemmille reput/pienet rinkat selkään! näin jää kädet vapaaksi.Lapsia myös kannettiin kantoliinoissa paljon,kun he olivat pienempiä.Se mahdollisti moneen sellaiseen paikkaan pääsyn,mihin ei ollut tulemista kera rattaiden.

-Aikaa! Aikaa ihmetellä luonnon ihmeitä ja leputtaa pieniä jalkoja.

-Ja huumoria…sitä välillä tarvitaan rutkasti 😉image.jpeg

image.jpeg

image.jpeg

Nuuti pääsi uimaan!Me muut ei tarjettu.
image.jpeg

image.jpeg

Pojat kyselivät vähän väliä meiltä mikä mikäkin kasvi on ja entäs tuo lintu!Linnut oli sentään muistissa,mutta nolona jouduin havahtumaan siihen,että biologian tunneista on ilmeisesti liian pitkään ja moni kasvi on päässyt unohtumaan! Kotiin tultuani googlailin hyvää kirjaa suomen luonnon kasveista ja eläimistä ja hain itselleni kirjastosta iltaluettavaa.Joku sovelluskin tähän kyllä nykyään saattaisi olla..Noloa,ettei muista ihan tavallisia kasveja!Hyvä kun horsman,rentukan ja kielon enää tunnisti.Pitää vähän skarpata seuraavalle retkelle..

Ihana reissu oli kyllä tämäkin äidin kasvientunnistamattomuusnolouksista huolimatta!Kotiin päin ajellessa suunniteltiin jo seuraavaa..

Onko teillä ehdottaa jotain huippua reittiä/paikkaa missä ehdottomasti kannattaisi Nuuksiossa käydä?image.jpeg

 

Kommentit (1)
  1. Meidän kyllä pitää vielä tehdä porukalla joku metsäretki vielä, mä niin haluaisin lähteä just tommoselle rennolle makkaranpaisto-luontoreissulle! Näyttää niin kivalta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *