Onnenkyyneleet

10347635_10203495278918028_1970991452290315602_n.jpg

Mä tein sen.Juoksin eilen mun ensimmäisen puolimaratonin.Hymy huulilla alusta loppuun saakka.Vikalla kilometrillä poltteli silmäkulmissa kun ymmärsi,että tämä haave toteutuu ihan pian.Viiden minuutin sisällä viimeistään. Tein eilen jotain sellaista mihin en uskonut pystyväni ikinä.Ja millaisella juoksulla!Tasaisella,rennolla,täysin kivuttomalla ja ehjällä juoksulla.Juoksu meni sekunnilleen niin kuin olin sen ennen maaliviivalta lähtöä suunnitellut.Maalissa odottivat äiti ja isä ja riemusta sekaisin oleva adidasheimo.Kyllä oli hieno fiilis.Aivan uskomaton.

Kierrosajat.jpg

Miten se juoksu sitten meni ja mikä oli mun lopullinen suunnitelma?Mun suunnitelmana oli pätkiä juoksu 4km:n pätkiin niin,että jokaiseen neljään kilsaan menis 30 min paitsi viimeiseen.Ja niinhän se meni.Ekat 4 km aikaan 29 min,seuraavat 4 km aikaan 27 min,sit 29 min ja neljäs nelosen pätkä oli hitain,30 min. Sit olikin enää loppurutistus jäljellä,vika nelonen aikaan 29min ja siihen vielä 1,1 km 6,5 minuuttiin.Toivoin kovasti 2:30 alitusta,mutta en jaksa olla tyytymätön tähänkään aikaan. Virallisen mittauksen mukaan mun aika oli 2:34(tässä mun mittauksessa on mukana maalialueella seisoskelua kun odotettiin,että letka liikkuu).Ensisijaisesti lähdin vain hakemaan hyvää mieltä ja onnistumista.Kivutonta ja rentoa juoksua.Ja sen mä sain.Osalla juoksijoista matka oli niin hankalan näköistä,että olin kyllä tosi onnellinen omasta juoksustani.

10460780_10203501419111529_5845617801682277895_n.jpg

Ajatuksia reitin varrelta:

Lähtöviiva:Jännittää,oksettaa,yököttää.Letka liikkuu hitaasti,ei mahdu juoksemaan.Syreenit tuoksuvat voimakkaasti.

~2km kohdalla,hei tuttuja!Huippua.Hurja energiapiikki ylämäkeen tsemppauksesta.Linnunlaulun siltä tärisee ja huojuu juoksijoiden askelten tahdissa.

4km kohdalla aikataulussa kiinni.Ensimmäinen juomapiste. Kaadan niskaani lasillisen vettä ja jatkan matkaa.Ihmisiä menee ohi oikealta ja vasemmalta,mutta mä vaan kuuntelen musiikkia kuulokkeista ja pidän tahtini.Syreenit ja heinät tuoksuu tosi voimakkaasti.

7km kohdalla on ensimmäiset keskeyttäneet.Musta tuntuu,että mun voimat on vasta heräämässä. Viikin rantaa pitkin on ihana juosta.Ihmiset kannustavat ja tsemppaavat ja maisemat on ihanat.Meri tuoksuu.

8km kohdalla juomapiste.Otan kulauksen vettä ja kippaan loput ylleni.Kuuma on.

8-12 km kohta on mun lempipätkä koko reitiltä.Ihanat maisemat,hyvä juoksualusta.Luonto tuoksuu ja joki virtaa vieressä.Taivaalta ripsii vähän vettä ja keli viilenee sopivasti.

13km kohdalla juomapiste.Pari kulausta energiajuomaa ja vedet niskaan.Ihmiset alkavat hyytymään vieressä.Ohitan monta juoksijaa ja kauhistelen monen juoksijan hurjan näköistä menoa.Jotkut ontuvat,jotkut näyttävät muuten vain heikoilta.Mulla ei tunnu missään.Hymyilyttää vain.

13-18km pätkä vain menee.Pistän tossua toisen eteen.En ajattele mitään.Junat menevät vierestä ohi,satunnaisesti ripsii pari kertaa vettä päälle.Jalat tuntuvat hyvältä.Reitin varrella on vähänlaisesti kannustajia.Odotan maaliviivaa.

18 km kohdalla juomapiste.Pari kulausta energiajuomaa ja vedet niskaan.Sitten täysi vaihde päälle.Loputkin energiat pois ja niin paljon ja nopeasti tossua toisen eteen kun mahdollista.Pari juoksijaa keskeyttää hieman ennen loppua.Harmittaa niiden puolesta.Lopulta 20 km täynnä,aikaa mennyt siinä kohti 2:29.Tajuan,etten tänään pääse alle 2:30.Sillä hetkellä ei kuitenkaan harmita.Juoksu on mennyt siihen pisteeseen juuri niinkuin ajattelinkin,pysyin hyvin aikataulussa.Nyt on vain viimeinen kilometri jäljellä,JUOKSE JUOKSE!Ja minä vain juoksen.Hieman ennen maaliviivaa näen pari heimosiskoa ja saan energiaa vihonviimeiseen loppurutistukseen.Sen jälkeen näen isä ja äidin ja pingon kohti maaliviivaa.Maaliviivan kohdalla kello pysähtyy 2:34 ja rippeisiin.Tuntuu hyvältä.Naama virneessä ja mitali kaulassa.Isä halaa tiukasti,äiti myös ja mulle merkitsee tosi paljon se,että vanhemmat ovat maaliviivalla vastassa.Voi kunpa mies ja lapsetkin olisivat..onneton vesirokko.

Maalista saan surkean eväspaketin.Yksi palautusjuoma,vettä ja jotain ihme rouhetta.Jotenkin hassua.Odotin vähän parempaa.Vettä naamaan ja hehkuttamaan juoksua heimolaisten kanssa.

Vitsi mikä fiilis <3

Tästä se matka sitten etenee.Nyt on vasta puolet tavoitteesta saavutettu.Seuraavana on sitten kokonainen maraton.Mutta missä?Onko se Tallinnan maraton vai Amsterdamin maraton?

 

hyvinvointi mieli liikunta
Kommentit (4)
  1. Jenna! Vaikka itellä menikin lauantain juoksu niin päinvastasissa fiiliksissä ja olin aivan saletti, että tää maratoonaus jää kyllä tähän yhteen kertaan, niin tää sun kertomus viimeistään käänsi mun pään niin, että kyllä mäkin sen puolikkaan vielä juoksen (ja nimenomaan juoksen, nauttien;)! Kiitos myös tsemppailusta siellä jossain kympin tienoilla matkan varrella! 🙂

    1. No hei,ethän sä nyt tähän luovuta.Sä tsemppasit ja painoit niin hirveellä sisulla loppuun et ens kerralla kaikki menee loistavasti Linda!:)

  2. Sä oot vaan niin kova! Kyyneleet tuli silmiin :´) Onnea vielä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *