Tyynenmeren metkut Fidjillä

Muutaman hassunhauskan mutkan kautta pääsin kuin pääsinkin perille Fidjille. Olin matkan ja ruokamyrkytyksen jäljiltä vielä aika heikossa kunnossa, mutta urhoollisesti osallistuin ensimmäiseen workshop-päivään. Workshopissa oli edustajia Fidjin, Tongan, Vanuatun, Salomonsaarten, Papua-Uusiguinean ja Samoan sääpäivystyksistä ja tietenkin meidän porukkamme Suomesta. Workshopin tarkoitus oli kehittää  sääilmiöiden varoitusjärjestelmää kussakin valtiossa ja valmistaa paikalliset tuleviin missioihin. 

// After Singapore adventures I arrived to Fiji still feeling a bit sick and weak after a long and food poisonous travel. I luckily managed to get my shit together before the workshop kick-off. There were  representatives from Fiji, Tonga, Vanuatu, Solomon Islands, Papua New-Guinea ja Samoa weather offices and ofcourse us from Finland. The purpose of the workshop was to develop the weather warning systems on the Pacific Islands. workshop2.jpg  Mulla ei ehkä oikein ollut juurikaan odotuksia tai ennakkokäsityksiä Tyynen meren ihmisten suhteen, joten ne oli helppo ylittää. Tyypit oli enimmäkseen tosi motivoituneita ja innostuneita oppimaan uutta ja yhteistyö sujui hyvin. Aika rentoa porukkaa myös, kaikilla oli mm. päällä ”hawaji paidat”, jotka tosin vastaa paikallisilla ihan virallista työasua tai pukupaitaa. Kuulemma paidan kuvioinnista pystyy  tunnistamaan miltä Tyynen meren saarelta sen kantaja on kotoisin. Myös perheet pukeutuvat juhliin mennessään kaikki samaan kuosiin, joten on sitten helppo huomata kaukaa kuka on kenenkin lapsia, vaimoja tai miehiä. // I basically didn’t have any expectations about the Pacific people. Still, In a way I was positively surprised by their niceness and motivation towards the workshop. Also the laid-back attitude was present and everyone was wearing ’Hawai shirts’. Though those colorfull shirts are actually their formal shirts what people wear in important situations. When families attend parties, the whole family might wear shirts and dresses made from the same fabric. You can even spot people’s  home islands from the pattern of the  fabric since each island has their own special colors and patterns. 

workshop1.JPG

 Monet Tyynenmeren saarten tyypit ovat myös aika kookkaita kavereita. Johtunee pääasiassa ruokavaliosta, sillä monet ruuat ainakin Fidjillä olivat aika raskaita. Fidjiläiset myös kehustelivat syövänsä 6-7 kertaa päivässä ison annoksen ruokaa. Kuulemma koska kuumuudessa hikoilee niin paljon, että se on sama, kuin treenaisi kokoajan. Workshop oli työläs järjestää ja vaati paljon valmistelua ja jälkityötä. Saimme kuitenkin kunnialla sen loppuun ja viikonloppuna oli sentään yksi vapaapäivä (jonka vietin snorklaten pienellä Schooner-saarella) ennen uuteen paikkaan siirtymistä. Itselläni seuraava kohde oli Australia, mutta siitä lisää myöhemmin. Moro! // On the whole our workshop turned out to be really good and everyone was happy and satisfied before the in country missions. I had one day off which I spent on a little island snorkelling and enjoying views. Next stop on my way a short visit to Australia. More about that next time! 

fiji2.JPG

fiji1.JPG

-Ilona

suhteet oma-elama tyo matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *