Venäläinen ruoka rulaa
Jo perinteeksi muodostuneen ruokaillan merkeissä kokoonnuttiin perjantaina Terhin ja kumppaneitten tilavaan keittiöön. Tällä viikolla vuorossa oli venäläinen ruoka ja olin kyllä aika innoissani, kun kuulin että valmistamme Janan ohjauksella pelmenejä, venäläistä salaattia (muistuttaa kovasti suomalaista rosollia), sekä jälkiruuaksi venäläisiä lettuja.
//Russian food rules
This week’s theme country was Russia and once again we gathered to Terhi’s and others place in Leodis. I was pretty exited when I heard that we’d make some pelmenis, russian salad and russian pancakes as a desert.
Jana näyttää mallia, kuinka pelmenejä oikein tehdään. // The beautiful host of our Russian food night, Jana
Pelmenien väsääminen on melkoista käsityötä. Jana oli tehnyt jo edellisenä päivänä valmiiksi niin pelmenien kuoritaikinan, täytelihamössötaikinan, sekä salaatit. Kysyttyäni, että kuinkas kauan neidillä oli aikaa kulunut jo edellisen päivän valmisteluihin, niin vastaus oli että 4-5 tuntia. Puhumattakaan siitä, että huhkimme vielä perjantaina keittiössä reilut nelisen tuntia. Kyllä täällä siis porukka ottaa aika vakavissaan ja kunnia-asiana oman maansa ruuan valmistamisen.
Pelmenit ovat mielestäni kyllä simppeleistä aineksista huolimatta erittäin herkullinen ruoka. Taikina kaulitaan erittäin ohueksi, juomalasilla leikataan taikinasta tasaisia ympyröitä ja sisälle tulee lihapullataikinasta valmistettu kimpale lihaa. Sitten taikinaympyrä vaan taitetaan puolikuun muotoiseksi, painellaan kiinni ja kiepautetaan rullalle.Tämän jälkeen pelmenit kiehautetaan suolavedessä ja ne tarjoillaan esimerkiksi hapankerman kanssa.
//To make pelmenis you need to have patience and time. Jana had already done pelmeni dough on a previous day as well the salads and the minced meat dough. When I asked her, how many hours had she spent in the kitchen the answear was that approximately 4-5h. It also took us another several hours to make pelmenis on Friday. It’s amazing to see how seriously and proudly people are making their home countries food and how much effort they are willing to put in to offer everyone a new and exiting food experience.
Audrey ja Terhi vastasivat pelmenien keittämisprosessista. //Audrey and Terhi are boiling the pelmenis
Yksinkertainen ruoka on usein sitä parasta. //Simple food is usually the best
Lettuja //Pancakes
Osa vieraista oli jo kuvan ottohetkellä ehtineet lähteä, mutta potretti piti nyt kuitenkin ottaa. //Some of the quests had already left when we took the group photo
Lopuksi oli aikaa myös Ilonan kampaamopalveluille ja vuorossa oli Terhin tukan letittämistä // Ilona’s hairsaloon was again open and there was also time to make a nice hairdo to Terhi.
Huomenna on luvassa juttua viikonloppumatkasta Yorkiin.
//Tomorrow I’ll write about our trip to York
Lukemisiin, see ya!
-Ilona