Viikon Teemamaa: Australia
Kansainväliset ystävämme innostuivat ideastamme kokata joka viikko eri maan ruokia ja viime viikkoisen Suomi-illan jälkeen, tällä viikolla vuorossa oli Australia. Aussi-ystävämme alkoivat jo hyvissä ajoin panikoimaan siitä, mitä he tulisivat meille muille tarjoamaan. Australialainen keittiö on nimittäin kuulemma aika pitkälti sekoitus kaikkien muiden maiden keittiötä. Muutenkin rima oli asetettu jo aika korkealle onnistuneen karjalanpiirakkapläjäyksemme jälkeen.
// This weeks theme country: Australia
As I already mentioned before, we’ve decided to have these international food nights once a week. Last weeks Finnish food night was naturally a success, so I quess that our Aussie mates had this week pretty big pressure on them, since they were cooking the rest of us a traditional Aussie dinner. They started panicing already in the beginning of the week. The biggest problem seemed to be that Australias cuisine is apparently mixing of many other countries cuisines and because of that there were lot of options.
Aussit päätyivät lopulta valmistamaan australialaisia hampurilaisia, jotka sisälsivät perinteisen pihvin, juuston ja majoneesin lisäksi myös ananasta, kananmunaa ja punajuurta. Lisukkeena oli peruna-bataatti ranskalaisia ja jälkiruuaksi australialaisittain valmistettuja kaurakeksejä. Meidän asuntomme ja naapuriasuntomme aussit yhteenlaskettuna, keittiössä huhki yhteensä viisi kokkia. Jauhelihapihveistä lähtien kaikki valmistettiin hienosti itse ja aikaa kokeilla taisi keittiössä vierähtää useita tunteja. Vieraiden tehtäväksi taisi loppupeleissä jäädä vain oman hampurilaisen kokoaminen ja syöminen. Illallinen onnistui sen verran hyvin, että voisi kai sanoa, että hampurilainen oli yksi parhaista koskaan syömistäni.
//Aussies decided to prepare us something what is apparently quite common food in Australia: Aussie style burgers which contained naturally homemade minced meat steak, cheese, majo, and also some more exotic ingredients like pineapple, egg and beatroot. For side dish there were also some potato and sweet potato chips and for the desert Aussie oatmeal cookies. All of our Aussie mates were cooking probably for hours and everything they served us was self-made. All that guests had to do was to eat and enjoy. I could probably say that the Aussie burger was one of the best burgers I’ve ever eaten.
Joukkomme on melko normaalia. // Perfectly normal bunch of mates
Loppuun vähän vielä täällä oppimaani ”Aussifaktaa”:
– Britannia käytti Australiaa vankilasaarenaan 1700-luvulla. Pahamaineisia vankeja karkoitettiin siis eristykseen Australiaan ja joidenkin teorioiden mukaan nykyiset aussit (meidän kaverit) ovat vankien jälkeläisiä.
– Monet australialaiset eivät ole koskaan elämässään nähneet lunta (tai kerran tai pari). Näin suomalaisena se tuntuu varsin uskomattomalta.
– Suurin osa Australian asukkaista (ehkä noin 80%) asuu lähellä rannikoita. Keskellä Australian mannerta on nimittäin vaan kasa punaista hiekkaa ja perkuleen iso kivi (Uluru/Ayers rock), jonne voi kuulemma kiivetä.
– Savun haju on tuttua Australiassa, sillä pensas palot ovat yleinen riesa.
//And finally some ”facts” I’ve learned about Australia:
– Australia was once a huge prison. I mean that in the 18th century Australia used to be a place where the Brittish convicts were brought. According to some theories also our Aussie mates could be offsprings of dangerous convicts.
– Many Australians have never seen snow (or once or twice in their lives). As a Finn it is just really unbeliavable since snow is something what we take for granted.
– About 80% of Australia’s inhabitants are living close to coastline. In the middle of Australia, there is apparently mainly pretty much sand and one fu***** huge rock.
– Apparently most of the time Australia smells like smoke because of the bush fires.
Vihoviimeisenä jaan Australialaisten kaurakeksiereseptin:
http://www.taste.com.au/recipes/32957/anzac+biscuits
//Cookie recipe:
http://www.taste.com.au/recipes/32957/anzac+biscuits
-Ilona