2 x päivällistä jääkaapin rippeistä

Hettinen

Ensimmäiseksi lohisalaattia tuunattuna. Kaivoin pakastimesta palan lohta sulamaan edellisenä päivänä ilman hajuakaan mitä siitä seuraavana päivänä tekisin. Jääkaapista löytyi puoli pakettia ruskeita herkkusieniä, pieni määrä parin päivän takaista keitettyä spagettia, pieni pala mozzarellaa ja lisäksi aiemmin samana päivänä ostettua salaattia ja tarjouksessa olleita tomaatteja (kotimaisia odotellessa, on ne kyllä vaan niin paljon parempia).

Päätin siis tehdä lohisalaattia; silppusin lautasella salaatin ja pilkoin tomaatin. Aloin paistamaan lohta ja mietin mitä voisin vielä yhdistää, ettei salaatti jäisi liian 'köyhäksi'. Lohen kypsyttyä siirsin sen sivuun, pyyhin pannusta pahimmat töhryt ja iskin siihen pilkotut sienet. Vähän mausteita kehiin ja loraus kermaa. Sienisoosia vääntäessäni katseeni osui jääkaappia tutkaillessa pieneen määrään parin päivän takaista spagettia. Olen melko nirso syömään spagettia, joka ei ole vastakeitettyä, sillä siitä tulee jääkaapissa 'koppuraista'. Nyt päätin testata miten vanha spagettia toimisi pannulla käytettynä. Eli sienikastike salaatin päälle, pannun pyyhkäisy ja spagetit voinokareen kanssa lämpenemään. Kun spagetit olivat löytäneet tiensä salaattiin, riivin päälle vielä mozzarellanjämät.

No toimiko? No toimihan se. Ei kyllä vetänyt vertoja parhaimmalle lohisalaatille ikinä, mutta oli kuitenkin hyvää ja täytti vatsan eli job well done. Ja mikä tärkeintä, sain tiskin määrän minimoitua :).

Seuraava ruoka jääkaapin rippeistä näytti tältä. Rippeitä tässä annoksessa ovat palvikinkun jämät, mozzarellan loput (olenko mä käyttänyt normaalia enemmän mozzarellaa viime aikoina?) ja vajaa purkillinen ruokakermaa. Parsakaali löytyi vihanneslokerosta ja kikherneet kuivakaapista. Parsakaali paloiksi, öljyä ja mausteita päälle ja uuniin reiluksi vartiksi 175 asteeseen. Kinkku pieniksi paloiksi ja kikherneiden kaveriksi pannulle lämpenemään. Perään mausteita ja puoli purkkia ruokakermaa. Ja siinähän se ateria rupeaa olemaan. Puolet jäi syömättä ja löysi tiensä jääkaappiin seuraavaa päivää odottamaan.

P.S. Ostin Ikeasta pari uutta värikästä lautasta, jotta ruokakuviin tulisi vähän uutta eloa ;)

 

Kommentoi