Hakasalmen huvila: Musiikkia!-näyttely

Tässä on tullut kaksi päivää maattua sohvalla ja katseltua Netflixiä tuntitolkulla sekä tietenkin omia ’klassikkofilmejä’ (kuten Komisario Palmua, Titanicia ja Sex and the Cityä). Tänään oli siis korkea aika lähteä liikenteeseen ennen kuin uppoan tonne sohvaan lopullisesti (tai siis tähän sohvaan; tässähän tätä tulee pötköteltyä parhaillaankin, turha sitä esittää aktiivisempaa kuin oikeasti on 😉 ). 

Olen jo pidempään halunnut käydä tsekkaamassa Hakasalmen huvilan ’Musiikkia! Kaupungin soivat muistot’ -näyttelyn. Huvilahan on Helsingin kaupunginmuseon alainen yksikkö ja sen näyttelyt ovat ilmaisia. Sama näyttely on aina esillä useamman kuukauden ajan, ja itse ainakin olen tykännyt vierailla niissä useamminkin kuin kerran; itsekseni ja eri kavereiden tai kummilasten kanssa. Tämänhetkinen näyttely on pystyssä 8.1.2016 asti. 

image.jpg

Hakasalmen huvilan näyttelyiden estetiikkaan on aina panostettu, eikä tämä nykyinenkään ole poikkeus tässä suhteessa. Musiikkia!-näyttely on erittäin visuaalinen kokemus. Jokaiseen tilaan on luotu aivan oma maailmansa eri musiikkityylejä kunnioittaen ja uskon, että tämän näyttelyn pystyttäminen on vienyt satoja ellei jopa tuhansia työtunteja. 

image.jpg

Esineitä, ääniä, tunnelmia ja kävijän osallisuutta, niiden avulla käydään läpi Helsingin musiikkielämän monimuotoisuutta muutaman sadan vuoden ajalta. Suosittelen erittäin lämpimästi vierailua täällä, muista varata tarpeeksi aikaa; tästä ei välttämättä alle tunnin selviä! Itse ainakin aion viedä täällä kyläilevät ystävät tuonne käymään :). 

image.jpg

Samalla reissulla voi kahvitauon hoitaa Huvilan kahvilassa; kahvikuppi maksaa vain euron + paakelssit ovat gluteiinittomia. Ei pettänyt tälläkään kertaa. 

image.jpg

(tässä kohtaa muutama kuva ei todellakaan kerro totuutta vaan näyttely tulee kokea itse 😉 )

– Halasalmen käväisin vielä Ateneumissa ja Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, niistä lisää myöhemmin!

Huomenna avautuu kauan odotettu Kehärata ja lähden sen korkkaamaan heti tuoreeltaan, livekuulumisia luvassa sieltä ;). 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *