Ihana arki ja kotoilua koko rahan edestä
Tämä viikko on kulunut kotosalla nauttien arjesta ja hyvästä kotiruuasta. Viime päivinä on ollut ihanasti aikaa tehdä itse ruokaa ja nauttia siitä. Ruokalasku pysyy paljon pienempänä, kun saa aikaiseksi tehdä mahdollisimman paljon itse ja kun kerkeää varmasti käyttää kaikki ainekset, niin ettei osaa tarvitse heittää pois. Tämän on mahdollistanut kalenterin tyhjyys; töiden jälkeen kaupan kautta kotiin, edellisen päivän astioiden tiskaus (tästä on nyt pakko koittaa pitää kiinni, muuten ollaan parin viikon päästä siinä tilanteessa, että aletaan keksiä luovia vaihtoehtoja; mittalusikka toimii aivan hyvin jogurttia syödessä ja ruuan voi syödä myös pakasterasiasta), ruuan laitto hyödyntäen edellispäivän rippeitä, päivällinen, somen päivitystä, tv:n katselua, kirjan lukua ja nukkumaan. Yhtään ei ole ahdistanut perusarki ja itsekseen oleilu, töissä saa ihan tarpeeksi sosiaalista elämää osakseen.
Tiistain päivällisenä sunnuntaina tehtyä perunaporkkanamuussia sekä lihapullia, joihin olin maanantaina tehnyt kermakastikkeen. Jouduin tekemään vain salaatin, johon meni sama aika kuin ruuan lämmittämiseen mikrossa. Nopeus 5/5, maku 4/5 (lihapullissa ei ollut tarpeeksi mausteita/suolaa, en vaan uskalla koskaan laittaa tarpeeksi ronskilla kädellä mausteita). Bongaa muussista sormen mentävä kolo, kun testasin oliko muussi lämmennyt jo tarpeeksi mikrossa 😉 (oli, piti pitää sormea hetken aikaa hanan alla)
Jälkiruokana/ pre-iltapalana hedelmäsalaattia, sattui kaikki hedelmät olemaan erittäin mehukkaita, nopeus 5/5, maku 5/5.
Tiistain varsinaiseksi iltapalaksi tein rieskoja perunaporkkanamuussin jämistä, en olisi sitä enää neljättä päivää jaksanut syödä. Jäljellejääneestä muussista tuli sopivasti pellillinen rieskoja; muussiin lisättiin yksi muna, vähän kaurahiutaleita, sopivasti jauhoja ja himpun verran suolaa.
Rieskat parhaimmillaan suoraan uunista otettuina voin (tässä tapauksessa kylläkin margariinin) kanssa. Lisäksi rypäleitä (ei sillä, että ne olisivat olleet kaupassa tarjouksessa, kun joka ruokaan on ollut pakko änkeä :D). Nopeus 5/5, maku 5/5.
Tänään lounas ja päivällinen hoituivat töissä, mutta panostin aamupalaan, kun pitkästä aikaa arkiaamuna oli tähän mahdollisuus. Tsufeeta, edellisillan rieskoja, jogurttia, mehua, porkkanoita sekä viinirypäleitä (yllätysyllätys). Paras tapa aloittaa aamu, nopeus & maku 5/5, piristysvaikutus samoin :)
Eli summa summarum: vatsa kiittää vatsan ystävää. Ja mieli myös. Sekä lompakko.
P.S. Tupakkalakkoa kestänyt 4 vuorokautta, tästä se lompakko vasta tykkääkin (jo 20 euroa säästynyt). Välillä ärsyttää rankastikin ja jos tupakoita myytäisiin yksitellen, olisin varmaan muutamaan otteeseen jo sauhutellutkin. Iso huoh.