Jääkahvi-innovaatio

Hettinen

Fakta: Kahvia on saatava päivittäin. 

Ongelma: Kuuma kahvi ei uppoa hellepäivänä. 

Ratkaisu: Jääkahvi. 

Jääkahvi on kesän ykkösjuoma, mutta monissa kahviloissa se tehdään sekoittamalla espressoshotti, maitoa sekä jääpaloja. Ihan jees, mutta loppukahvi on aika litkua. 

Kun yhtenä aamuna latasin kahvinkeitintä sain ahaa-elämyksen! Mitä jos jääpalat tekisikin ihan peruskahvista? Keitin muutaman ekstrakupillisen, laitoin osan valmiista kahvista jääpalapussiin ja siitä pakastelokeroon. Seuraavana päivänä Hetin keittiössä jännitettiin onnistuisiko tämä kokeilu vai jäisinkö iltapäiväkahvitta. 

Laitoin lasiin useamman kahvijääpalan sekä maitoa. Sekoitin. Nostin huulilleni. *rummunpäristystä* Oli ihan törkeän hyvää! 

Ja mikä parasta, jääpalat sulivat erittäin hitaasti vapauttaen kahvia pikkuhiljaa maidon sekaan. Myös tälläinen hitaampi kahvinjuoja sai nautittua rauhassa sumpistaan. Lisäilinkin puolen tunnin litkimisen jälkeen lisää maitoa lasiin, ja taas oli täysi lasillinen jääkahvia! Kahvijääpalat eivät olleet edes puoliksi sulaneita tässä vaiheessa! Lisäksi juoma pysyi sopivan maitopitoisena koko ajan tälläiselle maitokahvin juojalle :). 

Tämä innovaatio niin jää kesäksi käyttöön! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.