Juustoa!
Juustolautanen Hetin malliin! Itsehän olen aika nöss.. tai siis sanotaan, että nirso (kuulostaa paremmalle) juustojen syöjä; en pidä vuohenjuustosta, en lampaanmaidosta tehdystä juustosta, en mistää super ’vahvoista’ juustoista tai ihan hirveälle haisevista juustoista 😉 Mutta onnistuin kuitenkin kaupasta löytämään itselleni hyvän juustokolmikon lautaselle laitettavaksi.
Ensimmäiseksi juustoksi valitsin Prästin. En ole aiemmin tätä juustoa maistanut, mutta luonnehdinta kermainen & luonteikas vetosi vahvasti minuun :). Myönnetään siis tässä vaiheessa, että olen kermajuustojen harras ystävä. Präst oli hyvää suolakeksillä sekä omenan että päärynän kanssa ja oli kuvauksensa mukaan luonteikas. Oikein hyvä juustolautas-juusto siis.
Toinen valinta oli basilika-valkosipulijuusto, johon tykästyin edellisenä viikonloppuna kaverin luona. Juusto on oikein mehevän makuinen (lue: kermainen) ja valkosipulin sekä basilikan maut tulevat vahvasti esille. Plussaa luomu-statuksesta! Juustoa ei myöskään ole hinnalla pilattu, taisi olla reilu kolme euroa ja olen tätä nähnyt myös pienemmissä kaupoissa pääkaupunkiseudulla. Isot peukut tälle siis!
Kolmanneksi juustoksi ostin perus-brien juustotiskiltä lähinnä tuon hinnan takia. Mutta tämä juusto ei kyllä minua vakuuttanut; maku oli hyvin mitään sanomaton ja kokonaisuudessaan tämä oli plääh (en osaa paremmin kuvailla, pitäisi ottaa juustosanasto paremmin haltuun ;) ). En osta tätä brietä kyllä uudestaan.
Mitkä ovat teidän juustolautas-suosikkinne?