Kevään merkki: uutuusjätskien maistelua

Hettinen

Kevät näyttää tulleen, joten oli aika pysähtyä jätskialtaan äärelle tutkimaan sen antia. En tiedä ovatko nämä kaikki jäätelöt 'uutuuksia', mutta itse maistelin niitä ensimmäistä kertaa.

Ensimmäisenä kokeiluun pääsi Magnumin pinkki ihanuus: vadelmajäätelöä, vadelmakastiketta, maitosuklaakuorrutetta ja pinkin väristä kuorrutetta. Magnum on Classicin ohella lempipuikkojäätelö-merkkejäni.

Ulkonäkö oli ihanan tyttömäinen ja itse vadelmajäätelö oikein hyvää. Itse en kuitenkaan pitänyt suklaakuorrutteesta; se oli turhan tummaa ja sitä oli omaan makuuni liikaa (olen outo nainen -en pidä tummasta suklaasta ja maitosuklaistakin kelpaa vain kaikista vaaleimmat). Parhainta tämä olisi ollut valkosuklaalla kuorrutettuna ;) Harvoin tulee jäätelöistä katsottua energiatietoja (vanha kansanviisauskin kertoo, että kalorit ovat lämmönyksiköitä eli kylmät ruuat eivät niitä sisällä ;) ), mutta järkytyin siitä, että tämä puikko sisältää 70% siitä määrästä tyydyttyneitä rasvoja, joita päivässä tulisi korkeintaan saada. Ei ehkä kaikista sydänystävällisin herkku. Arvosana 7.

Seuraavana maisteluvuorossa oli Caminiton mustaherukkasorbetti. Olen aina pitänyt Caminiton jäätelöistä sekä sorbeteista ja maistellut useampaa eri makua. Teinivuosien herkku oli kiivisorbetti. 

Sorbetti oli erittäin raikasta ja maistui siltä miltä pitikin; mustaherukkaista, mutta pahin kitkeryys katkaistu sokerilla. Tämä sorbetti oli valmistettu luomuraaka-aineista. Oikea hellepäivän herkku! Arvosana 9+.

Viimeisenä haastaja Puffetille: Kingis Sandwich. Minttukermajäätelöä, suklaanmakuista täytettä ja keksiä. 

Rakastan itse minttupuffettia ja tämä on niin selkeästi luotu sen haastajaksi, joten vertailuja on pakko suorittaa :). Keksi oli ihan jees, mutta ei yltänyt minttupuffetin tasolle maun ja tuntuman perusteella. Sandwichin jäätelö maistui oikein hyvälle ja suklaaraidat olivat hyvä veto Kingikseltä; sopivat tähän hyvin ja tekivät vähän eroa puffettiin. Hinta (sekä kappale- että kilohinta) on hieman puffettia edullisempi. Ostan tätä mielelläni uudestaan, mutta taidan vielä himpun verran kallistua puffetin puoleen. Ehkä. Arvosana 8 1/2.

Kommentit

Paavo (Ei varmistettu)

Mie oon ihastunut kun löysin viime viikolla, että on Aino-jäätelöistä on tullu uusia makuja tuutteina.. Ni ei tarvii aina ostaa sellaista isoo pakettia.. Mun uus lemppari on vanilja-suklaatutti.. ;)

Paavo (Ei varmistettu)

Ja miekin oon siitä erikoinen, että en hirveemmin tykkää suklaasta paitsi kinder-suklaasta ja perus maitosuklaasta... Ja ikinä ennen en oo tykänny suklaajäätelöstäkään paitsi tuosta Aino-suklaasta ;)

Hetti
Hettinen

Kinder on hyvää, mut siis mitä 'höttösempää' suklaata, sen parempi ;)

Kommentoi