Kokonainen kana kasvispedillä

Hettinen

Pyörin viime perjantaina Prismassa liha- ja kalahyllyillä varmaan puoli tuntia miettien mistä lihasta alan rakentaa viikonlopun ruokia. Ei tehnyt mieli lohta, ahven oli liian kallista, punainen liha ei maistunut ja kanasuikaleet oli niin nähty. Lopulta katseeni kiinnitti hieman erilainen paketti kanahyllyssä.

Huttulan kukko on lanseerannut (käsittääkseni jo viime syksynä, mutta itseltäni mennyt totaalisen ohi) uuden Naapurin maalaiskana -tuoteperheen, josta löytyy muun muassa niin suikaleita kuin rintafileitä, maustettuina ja maustamattomina sekä tietysti kuvassa näkyvä kokonainen kananpoika. Kanat on kasvatettu 'kanaystävällisemmin'; enemmän tilaa, ei geenimuunneltua ravintoa, pidempi kasvuaika jne. (tiedot täältä). Hetken mietittyäni päätin ottaa härkää sarvista ja kokeilla ensimmäistä kertaa elämässäni kokonaisen kanan valmistusta.

Kana sai kaverikseen uuniin kasvispedin; kukkakaalia, porkkanaa, punasipulia ja valkosipulia. Kasvikset laitoin ensimmäisenä uuniin (200 astetta) ja sitten kävin kanan kimppuun. Öljysin kanan pinnan kauttaaltaan valkosipulilla maustetulla rypsiöljyllä ja hieroin pintaan suolaa, mustapippurirouhetta, sitruunamehua sekä Kreetalta tuotua yrttimausteseosta. Kun kasvikset olivat olleet uunissa kymmenisen minuuttia, heitin kanan niiden päälle ja paistoin koko settiä vielä vajaan tunnin. 

Ja tässä lopputulos:

Kasvikset pikkasen pääsivät kuivahtamaan pitkän paiston aikana. Olisi tullut parempaa, jos joukkoon olisi lisännyt ennen paistoa esim. lihalientä kosteutta tuomaan. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, oikein maukas ateria tuli näinkin. Kanan ja kasvisten kylkeen tein vielä kermakastikkeen (kermaa ja mausteita, kiehautetaan pannulla).

Kaverini kysyi nähtyään kuvan kanasta Instagramissa, että aionko oikeasti syödä tuon kokonaan? Vastasin, että joo, mutta kolmea päivää putkeen en kyllä sitä tuossa muodossa syö vaan varioin eri ruokia näistä aineksista. Laitan huomenna tulemaan vinkkejä parista muusta ateriasta joihin tätä kanaa sai kivasti hyödynnettyä :)

 

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.