Kulttuuriakulttuuria osa 1

image.jpg

Kulttuurihaastetta viikon verran takana. Paljon suunnitelmia tehty, mutta toteutus on ontunut. Viikolle sattui muutama iltavuoro ja koulutusta, eikä niinä päivinä jaksanut oikein muuta tehdä (ellei 3+1-päivillä käyntiä lasketa kulttuurielämykseksi? 😉 ). 

image.jpg

Kävin Kiasmassa jo sen avautumispäivänä toissaperjantaina eli tämä käynti ei ajallisesti osu haasteen aikaiseksi, mutta lasken sen silti mukaan siihen :). Nolottaa myöntää, mutta kävin elämääni ensimmäistä kertaa  Kiasmassa. Olen asunut vuosia pääkaupunkiseudulla, mutta koskaan en ole saanut aikaiseksi käydä tuolla modernin kulttuurin kehdossa. Nykytaide ei ole oikein koskaan tuntunut omalta, eikä edes Lontoon modernin taiteen museo sykähdyttänyt minua, kun siellä joitain vuosia sitten pistäydyin. 

image.jpg

Omistan ammattijärjestöetuna edullisen vuosikortin Kiasmaan, Ateneumiin ja Sinebrychoffin museoon. Kortti on ollut erittäin tarpeellinen, kun Helsingissä vierailee jatkuvasti ystäviä ja kummilapsia, joille on mukava esitellä Helsingin taidetarjontaa (kummilapsille vähän tarvitsee kylläkin tätä tuputtaa, ystävät jopa itse ehdottavat pistäytymistä museoissa 😉 ). 

image.jpg

Olin aivan varma, että Kiasmaan on aivan tajuttomat jonot, kun se puolen vuoden remonttirupeaman jälkeen taas avasi ovensa. Mutta sisälle pääsi jonottamatta ja eri kerroksissa oli hyvin tilaa liikkua. Kakkoskerroksen näyttelyä ei oltu vielä avattu, mutta muissa kerroksissa riitti ihmeteltävää. Lähdin kiertämään näyttelyitä pienellä ennakko-odotuksella, etten löytäisi itseäni koskettavia teoksia. Kuinka väärässä olinkaan! Jokaisesta näyttelystä löysin pysähtymisen arvoisia töitä. Olen tähän postaukseen liittänyt kuvia teoksista, jotka itseäni sykähdyttivät. Suosittelen kyllä vahvasti vierailua Kiasmassa ajan kanssa. Kahvilan herkkujakin kävin kuolaamassa, mutta palaan kahvittelemaan sitten kun saan kaverin seuraksi. Museon myymälässä viihdyin pitkän tovin ja löysinkin itselleni seinälle erään teoksen. (kuva tästä työstä löytyy tämän postauksen lopusta)

image.jpg

Kanneltalossa on ollut kuukauden ajan Haaga-Kaarelan varhaiskasvatusalueen päiväkotien näyttely ’Lapset suunnittelijoina’. Valitettavasti näyttely loppuu tänään. Mutta oli ihana, että lasten tekemiä teoksia ja suunnitelmia siitä millainen hyvä päiväkoti on, oli laitettu esille.

image.jpg

Lasten kädenjälki näkyi vahvasti ja jokainen alueen päiväkoti oli antanut panoksensa näyttelyyn.

image.jpg

Näyttelyyn osallistujat pääsivät myös itse taiteilemaan ja leikkimään näyttelyssä.

image.jpg

Pitäisi itse perehtyä paremmin, millaisia eri näyttelyitä pääkaupunkiseudun kirjastot ja kulttuurikeskukset tarjoavat. Näyttelyt ovat luonnollisesti hieman suppeampia, mutta vastaavasti ilmaisia käyntikohteita. 

image.jpg

Harmitti kovasti, että tämän viikon ruoka- ja kahvifestivaalit jäivät tältä tytöltä kokematta, vierailu kotikonnuille osui samaan saumaan. Tosin täälläkin olen kyllä päässyt nauttimaan kulttuurista; muutaman metrin päässä harjoittelee ensi kesän Tirvan lavan kesäteatteriporukka kuorolauluja. Lavalla luvassa kesällä italialaista tunnelmaa, farssin aineksia ja loistavaa musiikkia. Mainostelen varmaan lähempänä ensi-iltaa lisää, mutta voin kyllä jo nyt suositella kulttuurimatkaa Kymenlaaksoon kesälomalla 🙂 

image.jpg

Ja lopuksi lupaamani kuva Kiasma-hankinnastani (ei ihan istu lasten taidetuotosten yhteyteen 😉 ):

image.jpg

Itseäni on aina kiehtonut Tom of Finland; niin taiteilija sen takana kuin myös hänen teoksensa. Olen haaveillut Finlaysonin lakanoista, mutta en ole niitä raaskinut vielä hankkia. Kunhan saisi aikaiseksi laittaa tämä taideteos seinälle 😉

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *