Kun aikuisuus iski pikkujouluihin

Hettinen

30 vuotta tulee plakkariin muutaman kuukauden päästä ja voi kuinka nautinkaan siitä! Hyvin moneltakin kannalta pidän 'ikääntymisestä' tai sanotaan nyt aikuistumisesta (voi kyllä olla eri fiilis, kun 40 vuotta rupeaa lähestymään), mutta varsinkin nyt pikkujoulukaudella.

Pikkujouluja ja muita kissanristiäisiä puskee ovista ikkunoista tasaisella tahdilla lokakuun puolesta välistä lähtien. Omaa syksyn juhlakalenteriani ovat vielä täyttäneet ystävieni kolmikymppiset. Ja kyllä se vaan on pakko sanoa, että vaikka juhlien määrä tuntuu vuosi vuodelta lisääntyvän, niin onneksi juhlat ovat myös rauhoittuneet. Tai sitten minä olen rauhoittunut. Tai molemmat.

Pääasia on, että onneksi ei koe enää tarvetta bailata aamuneljään saakka, juoda kaksin käsin ilmaista viinaa, käyttää liian korkeita ja jalat murhaavia korkokenkiä, ostaa joka pippaloihin uutta mekkoa tai vähintään uusia asusteita, tanssia tuntitolkulla jäätävässä teknopauhussa ja niin edelleen. Kaikkeen tähän on toki edelleen mahdollisuus, mutta ne eivät todellakaan ole enää tärkeitä asioita. Ilman yllämainittua litaniaakin voi olla aivan mahtavaa. 

No ei tässä nyt kuitenkaan ihan kukkahattutädiksi olla ryhdytty. Mukavuus vain ajaa monen muun asian edelle. Baariin tulee lähdettyä hyvissä ajoin ja suunta kääntyy kotia kohti viimeistään yhden ja kahden aikoihin. Paukkuja ei kykene enää juomaan, juomaksi valikoituu useammin viinipullo ja sitä lipitellään pitkin iltaa. Kenkävalinta baanalle ovat ballerinat tai tennarit, pääasia, että ne ovat matalat. Mekkoja, laukkuja ja koruja löytyy tässä vaiheessa enemmänkin kuin tarpeeksi omista varastoista. Tanssiminen on kivaa, mutta yhä useammin tulee valittua sellainen baari, jossa pystyy kunnolla juttelemaan seurueensa kanssa. Ja niin edelleen.

Huomaa, että myös ystäville tulee ikää ja mukavuudenhalu kasvaa samaa tahtia kuin minullakin. On ihan ok viettää pikkujoulut jonkun ystävän kotona ja tehdä karjalanpiirakoita. Ja tehdä yhdessä joulukoristeita (olin niin liekeissä siitä!). Ja juoda viiniä. 

Kaikki on ok. Pääasia, että se on mukavaa.

Ja ettei se vaadi korkokenkiä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.