Lakritsarahka

Hettinen

Omaan pääsiäiseeni kuuluu kiinteästi erilaiset rahkaherkut; -piirakat, -pullat, ihan perusrahkat.. Tällä kertaa jaossa oleva resepti ei ehkä ole se kaikista perinteisin ohje pääsiäiseksi, mutta perinteisiinhän voi aina luoda uutta twistiä ;) Ja rahka lakritsalla oli ihan tajuttoman hyvää, suosittelen testausta kaikille! 

LAKRITSARAHKA (kolme annosta)

  • 50 g laritsanameja (itse käytin Hopea-toffeeta)
  • 1,5 dl kuohukermaa (voi laittaa kaksikin desiä, itseltäni sattui löytymään tuollainen vajaa purkki jääkaapista)
  • 2 dl maustamatonta rahkaa
  • 3 rkl turkinpippurirouhetta koristeluun

Lisää kerma ja lakritsanamut pinnoitettuun kattilaan ja lämmitä niitä miedolla lämmöllä sekoitellen niin pitkään, että karkit sulavat kerman joukkoon.

Siirrä lakritsakerma kattilasta kulhoon ja laita jääkaappiin kylmenemään. Itseltäni kerman viilentymisessä meni puolisen tuntia. Kuuma kerma ei vispaudu, joten on tärkeää saada siitä jääkaappikylmää!

Vispaa vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Sekoita ja laita tarjoilukuppeihin. Lisää päälle turkinpippurirouhetta ja nauti!

Oli hyvää todistettavasti ;)

 

Kommentit

FFFifi
Fitness Führer

Onpas jännä resepti! Pitää kokeilla!

Hetti
Hettinen

On kyllä kokeilemisen arvoinen :) Itse suunnittelen kokeilua myös niillä tsinuski-pötköillä, saattaa kyllä tulla vähän liian makeaa ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.