Lasagne uunikasviksilla

Hettinen

Tänään vuorossa yksi parhaimmista lasasgnekokeiluistani so far. Ostin viime vuoden loppupuolella itselleni Gastronaatti-teoksen ja aloin kiinnittämään enemmän huomiota 'rippeiden' käyttöön. Olen tullut melko taitavaksi yhdistelemään edellisen ruuan loput tulevaan ateriaan.

Edellispäivinä olin syönyt possupihvien lisukkeena uunissa paahdettua parsakaalia, punajuurta sekä lanttua. Jossain vaiheessa tultiin siihen pisteeseen, että possupihvit loppuivat, mutta lisukkeita oli vielä kupillinen jääkaapissa. Olin jo joitakin päiviä haaveillut kunnon lasagnesta (eli siis lasagnesta, johon tulee kunnon juustokastike joukkoon ;) ), mutta harmitti ajatus siitä, että olisi pitänyt paahdetut kasvikset heittää pois. Onneksi lamppi välähti päässäni ja keksin yhdistää ne tähän ruokaan (tässä kohtaa vähän rinnan röyhistelyä).

Jauhelihakastikkeen teossa oikaisin; jauhelihojen paistuttua heitin joukkoon kaapista löytyneen valmispastakastikkeen. Juustokastikkeen tein tällä ohjeella:

3 rkl margariinia
1 dl jauhoja (tai sen verran, että margariina-jauhoseoksesta tulee tarpeeksi 'kiinteää')
9 dl maitoa
200 g juustoa
suolaa
valkopippuria

Sulata margariini pinnoitetussa kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Pyörittele hetken aikaa ja sekoita joukkoon maito. Kun maito ja jauhoseos on iloisesti sekaisin, lisää juusto. Sekoita niin pitkään, että juusto on sulanut kunnolla kastikkeeseen (voi mennä jonkin aikaa). Mausta kastike (suolan määrään vaikuttaa juuston suolaisuus).
 

Itse olen laiska raastamaan juustoa, joten juustokastikkeeseen ja lasagnen päälle höyläsin juustosiivuja. Opin ystävältäni kertakäyttövuokien käytön uuniruuissa (tiedon, ei mitenkään ekologista), sillä kuten kaikki tietävät, on uunivuokien pesu erittäin työlästä. Kertakäyttövuoat on kätevä heittää niiden tyhjennyttyä roskiin.

Tuli erittäin hyvää ja tässä ruuassa voitin taas itseni maustamisen suhteen; maustan lähes poikkeuksetta uuniruuat hyvin alikanttiin, kun pelkään, että tulee liian suolaista/maustettua :)

Tätä ruokaa syötiinkin sitten useampi päivä, loppuvaiheessa piti vähän jo varioida annosta, ettei päässyt kyllästymään. Mitkä ovat teidän suosikkiaineksenne onnistuneeseen lasagneen?

Kommentit

Paavo (Ei varmistettu)

Myös valkosipulituorejuustoo sulattamalla juustokastikkeeseen tulee namnam... (tai ihanmikälie muu tuorejuusto...)

Hetti
Hettinen

Oi, vähänkö kuulostaa hyvältä :D

Kommentoi