Mandariini-suklaamannapuuro

Hettinen

Viime viikonloppu = uusia (ja suurimmalta osin myös erittäin herkullisia) ruokakokeiluja ja kiireetöntä yhdessäoloa. Tuollaisia kaikkien viikonloppujen tulisi olla; sopivasti kaikkea ihanaa. Yksi parhaimmista ystävistäni kutsui itse itsensä lauantaiaamun brunssille ja toiveena tarjoiluista hänellä oli jotain äklömakeaa. Kävimme myös ennen lauantaita keskustelun aiheesta "Onko suklaamannapuuro 'oikeaa' puuroa". Itseni mielestähän se on höttöä eikä mikään voita kunnon neljän viljan puuroa maitoon keitettynä :D Ystäväni oli juuri päinvastaista mieltä aiheesta (toimituksen huomio: olemme edelleen ystäviä ;) ), joten päätin yllättää hänet ja tehdä brunssille muun hyvän lisäksi myös suklaamannapuuroa, tosin pienellä twistillä.

Tähän herkkupuuroon tarvitset: (2 pientä annosta)

  • 2 mandariinin mehut (minulla hedelmistä irtosi n. kaksi desiä mehua)
  • 3 dl maitoa
  • 3/4 dl mannasuurimoita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1,5 rkl kaakaojauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Pohjareseptin löysin täältä.

Lisäsin ensimmäisenä mandariinimehun ja maidon kattilaan ja lämmitin ne kiehuvaksi. Tässä kohtaa meinasin iskeä heittää hanskat tiskiin, sillä maito ja mehu alkoivat 'hyhmäröitymään' (maito ja sitrushedelmät eivät oikein suostu olemaan kontaktissa), mutta vatkasin raivokkaasti ja sain kuin sainkin estettyä maidon pahemman kokkaroitumisen.

Heti kun seos saavutti kiehumispisteensä lisäsin joukkoon mannasuurimot, kaakaojauheen ja suolan. Keiteltyäni puuroa (muista sekoittaa välillä) vähän alle kymmenen minuuttia sekoitin joukkoon vielä vaniljasokerin ja nostin kattilan liedeltä. Puuron jäähdyttyä sekoitin sen vielä ilmavaksi. 

Vähän kuohukermaa päälle ja eikun lusikkaa ääntä kohti ;)

Ystäväni, joka on näissä asioissa tarkka, kehui omaa versiotani suklaamannapuurosta parhaaksi mitä on koskaan saanut. Lämmitti kovasti tämän harrastelijakokkaajan mieltä, varsinkin kun pelkäsin kovasti, että puuro epäonnistuu tuon maito-mandariini-yhdistelmän takia.

Tässä reseptissä käytin hyväkseni perjantaina ostetusta sesonkiruokakassistani mandariineja. Tsekkaa myös satokausikalenteri

Itse inspiroidun aina hirveästi toisten resepteistä, toivottavasti tämä inspiroi jotain teistä :)

Kommentoi