Mansikkatuorepuuro

Hettinen

Pakastemansikoiden hyödyntäminen starttasi jo nyt, reilu viikko säilönnän jälkeen. Ei sillä, että olisin jäänyt koukkuun mansikoihin.

Otin toissailtana rasiallisen (n. 4 dl) mansikoita sulamaan jääkaappiin tarkoituksena syödä ne seuraavana päivänä eli eilen. Ja mitä sitten eilen teinkään? Ostin jälleen neljä kiloa mansikoita, kun kerran halvalla sai. Eivät tosin olleet yhtä hyvää laatua kuin kaksi aiemmin hankkimaani laatikkoa ja usea mansikka lensi roskiin. Mutta siis pointti oli, että pakasteesta otetut mansikat jäivät syömättä, kun eilen kerran oli tuorettakin tarjolla. Tänään kuitenkin oli otettava sulaneet mansikat käyttöön ja päätin aamulla tehdä puolesta satsista tuorepuuroa. Ja koska se oli niin hyvää, niin tein iltapalaksi toisen samanlaisen satsin.

HETIN MANSIKKATUOREPUURO

  • mansikoita
  • kaurahiutaleita
  • vadelmajogurttia

Ei tietenkään tullut sen kummemmin mittailtua noita määriä, mutta näin mututuntumalla sanoisin, että mansikoita ja jogurttia oli kumpaistakin n. 2 dl ja kaurahiutaleita 1 dl. Kaikki ainekset kuppiin ja surautus sauvasekoittimella. Aamulla laitoin kymmeneksi minuutiksi surauttelun jälkeen tekeytymään jääkaappiin, oli hyvää. Illalla söin heti surauttelun jälkeen, oli hyvää.

'Kun jogurtti ei riitä ja puuroa ei jaksa keittää.'

;)

 

Kommentit

Heiskanen (Ei varmistettu)

Minnes jutut on jääny? ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.