Mistä haaveilen juuri nyt?

Hettinen

Haaveita on monenlaisia; on utopistisia haaveita, on haaveita, jotka on helppo konkretisoida, on sellaisia joihin tarvitsee paljon rahaa ja sellaisia, jotka vaativat vain omaa tahtoa. Sellaisia haaveita, jotka tarvitsevat ripauksen onnea ja sellaisia, joita ei oikeastaan edes tunnistanut omiksi haaveiksi ennen kuin ne oikeasti ovat jo toteutumassa.

Tällä hetkellä haaveilen:

  • Uudesta pakastimesta. Kodissani on vain pieni pakastin jääkaapin yhteydessä ja haluaisin niin kovasti säilöä muun muassa mansikoita talveksi eikä se tällä hetkellä oikein onnistu. Pieneen kaappipakastimeen alkaisi rahat olla säästettynä, mutta sen saaminen kotiin aiheuttaa ongelmia. En omista autoa, mutta en haluaisi maksaa tuhottomasti kotiinkuljetuksesta. Expertillä näytti ainakin viime viikolla olleen ilmainen kotiinkuljetus, mutta sieltä ei taas löytynyt juuri sellaista pakastinta, jonka olisin halunnut.
  • Pienestä kesälomareissusta. Pienestä siksi, että tiedän ettei pitkään reissuun ole tänä vuonna varaa (käyn pidemmillä reissuilla noin parin vuoden välein, kun olen saanut tarpeeksi massia kasaan -tai vastaavasti hyvät veronpalautukset. 2014 vietin kesälomastani kaksi viikkoa Kreetalla ja kesällä 2012 kymmenen päivää Italiassa. Haaveissa olisi 2016 lähteä reissuun joko Irlantiin tai New Yorkiin). Olen katsellut netistä eri Euroopan maiden pääkaupunkeihin muutaman päivän reissuja, mutta hinnat eivät ole vielä napanneet. Olisi kannattanut varmaan varata matka jo pari kuukautta sitten, kun hinnatkin olivat matalammalla. Onneksi aina voi harrastaa vaikka maakuntamatkailuja, kiitos edullisten bussilippujen ;).
  • Nuorimman kummitytön luona kylässä käymisestä. En ole nuorinta muruani nähnyt pitkiin aikoihin. Asutaan melko kaukana toisistamme, enkä oikein ole löytänyt hyvää aikaa yön yli vierailulle. Kummin omaatuntoa kolkuttaa kovasti, sillä tämä on ollut täysin omasta saamattomuudesta kiinni. Kesälomalla sitten viimeistään.
  • Kesän myötä tulevista ihanista hedelmistä, marjoista ja kasviksista. Erityisesti mansikoiden, kirsikoiden ja avomaankurkkujen (outoa? I know) odottelu saa kuolan jo valumaan ;)
  • Polkupyörästä. Olen omistanut pyörän viimeksi lukioikäisenä (vanha rämä mummis). Kesäkaudella pääsisin erittäin kätevästi pyörällä töihin ja sen hankinta on ollut jo muutaman vuoden mielessä. 'Ostan sitten seuraavista lomarahoista. Oho, ne kuluikin jo. No seuraavista sitten. Oho, nekin meni jo.' Ehkä nyt heinäkuussa saisin viimein pyörän hankittua. Haluaisin mieluiten uuden tai hyväkuntoisen 7-vaihteisen naistenpyörän. Etukori olisi kiva :)
  • Tietokoneesta. Tai siis oikeastaan läppäristä. Vanha, vuonna 2005 ostettu kone ei oikein enää palvele minua eli suomeksi sanottuna ei toimi (kuinka yllättävää, kun ikää masiinalla on jo kymmenen vuotta). Kirjoittelen blogipostauksia siis pääsääntöisesti Ipadilla, joka junnaa ihan huvikseen ja hävittelee jo kirjoitetuttuja tekstejä, jos niitä ei ole muistanut kahden lauseen välein tallentaa. Eli aargh. En tiedä, että kannattaisiko ostaa vain joku halpa parinsadan euron kone vai säästää ja ostaa sitten vaikka Mac. Inhoan suuresti sitä, jos tekniikka ei toimi kunnolla tai hidastelee, joten kalliimpi kone säästäisi tätä neitiä todennäköisesti harmailta hiuksilta. Mutta säästökuuri tulee olemaan pitkä.
  • Kevätsisustuksesta. Olen hankkinut pitkin kevättalvea muutamia uusia sisustusjuttuja, mutta ne eivät ole oikein kunnolla löytäneet paikkaansa. Verhot sain kuukauden jahkailun jälkeen ikkunoihin, mutta muuten ollaan vielä vaiheessa.
  • Ulkoterassin kauniiksisaamisesta. Talven jäljiltä oma terassini on suorastaan ruokottoman näköinen. Uusia kukkia olen hankkinut, mutta toiset niistä pääsivät kuivumaan jo, katsotaan saako niitä enää henkiin. Kaikki pinnat pitäisi myös pestä. Ja olisihan joku ihana löhötuoliratkaisu aika kiva (mutta niin tuhottoman kallis).
  • Astianpesukoneesta (tai vastaavasti tiskausorjasta). Jos tässä vaiheessa ei ole käynyt vielä selväksi niin todetaan raaka fakta nyt: inhoan tiskaamista enkä omista astianpesukonetta. Ihanat yökylässä käväisevät ystäväni tämän onneksi tietävät ja monesti 'korvauksena' majapaikasta uhrautuvat tiskaamaan astiani ;). Arvostan tätä erittäin paljon. Nykyiseen kotiini ei saa oikein järkevästi astianpesukonetta, joten sen hankinta jääköön odottamaan alla näkyvän unelman toteutumista.
  • Kodin ostamisesta. Olen nyt reilun vuoden verran ollut ASP-säästäjä ja olen omasta mielestä saanut ihan kivan potin kasaan. Se kyllä ei vielä todellakaan riitä asunnon hankintaan Helsingistä, mutta säästetään säästetään, niin ehkä tämäkin unelma jossain vaiheessa toteutuu :)

 

Kommentit

Lumikki Luminen

Varsinkin näin kesän lähestyessä, itse ainakin huomaan haaveilevani enemmän. En tiedä sitten mistä johtuu :)

Hetti
Hettinen

Uusi vuosi, uudet kujeet ;)

Sun pitää varata kummitytön reissuun viikko, niin voit samalla tulla muakin viihdyttää. Miekin oon käyny jo monta kertaa tiskaas siellä päin ja meillä on onneks tiskikone niin et joudu tiskaa :D :D

Hetti
Hettinen

Täytyy kyllä tulla :)

Nythän tuli jotain vr tarjouksiakin tälle välille (Ei kyllä pääse lähellekään sitä bussimatkaa 5 eurolla..)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.