Nuhanenän nakkisoppa

Hettinen

Tämä viikko on mennyt enemmän tai vähemmän flunssaisena; nenäliinoja kulunut toista paketillista, vuosi sitten tallennetut Greyn anatomiat saatu katsottua digiboksilta ja pyllyn jälki jäänyt pysyvästi sohvaan kiinni ;). Tänään viimein pääsin takaisin töihin. Flunssan aikana minua ravitsi yllänäkyvä ruoka-annos. Nakeista löytyi pientä potkua, mikä teki sopasta oikein hyvää ihmiselle, joka ei oikein kunnolla maistanut tai haistanut :D

Tässä kaikki ainekset, jota keittoon tarvitsee.

NUHANENÄN NAKKISOPPA (n. neljälle)

  • paketillinen nakkeja (itse käytin HK:n Baijerilaisia, nakit olivat savustettuja ja niistä löytyi tälläisen ei-tulisen ystävälle vähän liiaksikin potkua ;) )
  • kahdeksan isoa perunaa
  • kuusi porkkanaa
  • pala purjoa
  • 2 litraa nestettä (itselläni n. litra nyhtöpossun teosta ylijäänyttä lihalientä + litra vettä, jos käytät pelkkää vettä, muista lisätä mausteita oman makusi mukaan)

Pilko perunat ja kuutioi porkkanat. Keitä lihaliemessä lähes kypsäksi. 

Tällä välin paista paloitellut nakit pannulla. Lisää juuresten kypsyttyä paistetut nakit ja silputtu purjo keittoon. Anna kiehua hetki.

Nauti! 

Voin suositella noita HK:n uutuusnakkeja, olivat oikein hyviä ja sopivat hienosti nakkisoppaan. Itselleni tämä ruoka oli täydellistä flunssa-ajan lohturuokaa, vaikken muuten kirkasliemisistä keitoista tykkääkään :)

Mitkä ovat teidät lohturuokanne, kun räkätauti iskee?

Kommentoi