Nyhtökalkkuna

Hettinen

Pääsiäisen jälkeen kiertelin kaupan lihahyllyjä ja mietin mitä nappaan parin päivän ruuaksi mukaan. Kalkkunarullat sattuivat olemaan alennuksessa ja pienen empimisen jälkeen sellaisen iskin koriini. Kotona aloin paistelemaan rullaa 175 asteessa uunissa ja jossain vaiheessa sain päähäni kokeilla, josko rullasta pystyisikin tekemään nyhtökalkkunaa. Lisäilin lihalientä vuokaan ja pitkitin paistoaikaa lähes kolmeen tuntiin. Olisi voinut vieläkin pidempään paistella ja lisätä se lihaliemi jo alussa, niin lihasta olisi saanut vieläkin mureampaa. Mutta oli hyvää näinkin :)

NYHTÖKALKKUNA

  • kalkkunarulla (n. 1 kg)
  • n. 0,5 l lihalientä
  • mausteita

Iske kalkkuna verkkoineen päivineen uunivuokaan (itse käytän kertakäyttöisiä alumiinivuokia, ei tiskiongelmaa ;) -ja tiedän joo, se on epäekologista ), kuivamausta kalkkunaa halutessasi (hiero pintaan mausteita ja anna maustua vartin verran). Kaada lihaliemi vuokaan ja laita vuoka uuniin noin kolmeksi tunniksi, 175 astetta. Paistamisen jälkeen kaada suurin osa liemestä pois (voit säästää sitä kastike-/keittopohjaksi tuleviin ruokiin) ja poista verkko rullan päältä. Riivi pieniksi paloiksi kahta haarukkaa apuna käyttäen.

Lisukkeeksi tein uunissa paahdettuja parsakaaleja sekä ranskankermapohjaista 'dippiä', oli erittäin suunmukaista :)

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.