Nyhtöpossu

Hettinen

Viime kerralla tyydyin kaupan valmisversioon, mutta nyt oli aika korkata tämä ruoka ja iskeä kimpale possua uuniin.

Liioittelin ehkä vähän tuossa lihapalan koossa, pienempikin olisi riittänyt. Mutta oli pakko ostaa reilusti, ettei vaan lopu kesken ;) 

NYHTÖPOSSU HETIN TAPAAN

  • n. kilo possun paistia
  • n. litra lihalientä (riippuu vuoan koosta)
  • mausteita (itse käytin suolaa, Dijon-sinappia ja Meiran valmista pihvimaustetta)
  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulin kynttä

Pyyhi mahdollinen marinadi pois possusta ja hiero pinnalle sinappi ja mausteet. Anna maustua vuoassa puolisen tuntia.

 Kaada päälle lihaliemi ja pilko joukkoon sipulit ja valkosipulit.

Paista uunissa kolmisen tuntia foliolla peitetyssä vuoassa 175 asteessa. Tämän jälkeen poista folio ja lisää tarvittaessa lihalientä. Jos omistat lihalämpömittarin, laita se tässä vaiheessa kiinni lihakimpaleeseen. Tyrkkää takaisin uuniin ilman foliohattua ja anna hautua vähintään tunti. Sisälämpötilan olisi hyvä nousta 95 asteeseen, jotta liha olisi mahdollisimman mureaa. 

Kun haluttu astemäärä on tavoitettu, nosta liha uunista ja kaada liemi talteen toiseen astiaan sekä poista vuoasta sipulit (liemi on toimii hyvänä keittopohjana vaikka jauhelihakeitossa, liemen voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten -tästä lisää parin päivän päästä! :) ). Anna lihan vetäytyä puolisen tuntia ja riivi se sen jälkeen kahden haarukan avulla. Lopputuloksen tulisi näyttää ylimmältä kuvalta.

Nauti hyvien lisukkeiden kera. Itseltäni löytyi lautaselta uunissa paahdettuja porkkanoita, lihan kanssa hautuneita sipuleita sekä valkosipulimajoneesia, oli hyvää :)

Kommentoi