Päärynävispipuuro

Hettinen

Erilaiset vispipuurot kuuluvat omiin puurosuosikkeihin. Yksi syy tähän on monipuolisuus; vispipuuroon voi käyttää melkein mitä tahansa hedelmiä tai marjoja (ehkä en nyt esim. viinirypäleistä alkaisi tekemään, but you got the point ;) ). Pöydällä uhkasi ylikypsyä melkein kilo päärynöitä ja en millään olisi tuollaista määrää jaksanut syödä, joten päädyin hyödyntämään ne vispipuurossa. 

PÄÄRYNÄVISPIPUURO

  • n. 700 g päärynöitä
  • 5 dl vettä
  • n. 1 dl mannasuurimoita 
  • 1 maustemitta vaniljaa / 1 tl vaniljasokeria
  • sokeria oman maun ja päärynöiden makeuden mukaan, itse laitoin pari ruokalusikkaa fariinisokeria
  • ripaus suolaa

Kiehauta päärynöitä sokerilla ja vaniljalla maustetussa vedessä, kunnes ne pehmenevät.

Soseuta päärynät sauvasekoittimella ja lisää joukkoon mannasuurimot. Keitä kymmenisen minuuttia ja lisää joukkoon ripaus suolaa. Anna jäähtyä ja vispaa ilmavaksi. Nauti :)

Kommentit

Paavo (Ei varmistettu)

Banaanistakin saa hyvää ;)

Hetti
Hettinen

Ou mai :D Oon kyl sitä koulukuntaa, et banaanit banaaneina, ei millään tapaa jatkotyöstettyinä ;) (esim. banaanikarkit on niin ällöi) 

Paavo (Ei varmistettu)

Banaani ja lakkamehuu namnam... ;)

Hetti
Hettinen

Mistä sä oikein keksit tän yhdistelmän? :D

Paavo (Ei varmistettu)

Jossain tuli resepti vastaan ni oli pakko kokeilla ku sattu olee molempia kaapissa ;)

Kommentoi