Kulttuuriakulttuuria, osa 3

Joo-o.. Jos edellinen viikko meni penkin alle, niin meni myös tämäkin; juuri mitään kulttuurilta haiskahtavaakaan en ole saanut aikaiseksi. Tai no, sain aloitettua Puhdistuksen lukemisen, olen ainakin jo sivulla 30 😉 Mutta nyt olen yksimielisesti päätynyt siihen ratkaisuun, että jatkan tätä haastetta vähintään viikolla, jotta saan haluamani jutut hoidettua. Eli ainakin kaksi viikkoa vielä luvassa, ja toivottavasti myös kulttuurintäyteisempää kuin tähän asti ;). Jotenkin työvuorot ja muut menot eivät ole suosineet kulttuurimenoja. Mutta ryhtiliike kun on kyseessä niin koitan tässä ryhdistäytyä nyt IHAN OIKEASTI. 

Palataan aiheeseen ensi sunnuntaina, koitan muistaa laitella kuvia Instagramiin viikolla, jotta saatte ajantasaisempaa tietoa ryhtiliikkeen etenemisestä. Viikolla luvassa ihania ruokaohjeita ja toivottavasti myös inspiraatiota 🙂

Suhteet Oma elämä Suosittelen

Lakritsarahka

image.jpg

Omaan pääsiäiseeni kuuluu kiinteästi erilaiset rahkaherkut; -piirakat, -pullat, ihan perusrahkat.. Tällä kertaa jaossa oleva resepti ei ehkä ole se kaikista perinteisin ohje pääsiäiseksi, mutta perinteisiinhän voi aina luoda uutta twistiä 😉 Ja rahka lakritsalla oli ihan tajuttoman hyvää, suosittelen testausta kaikille! 

image.jpg

LAKRITSARAHKA (kolme annosta)

  • 50 g laritsanameja (itse käytin Hopea-toffeeta)
  • 1,5 dl kuohukermaa (voi laittaa kaksikin desiä, itseltäni sattui löytymään tuollainen vajaa purkki jääkaapista)
  • 2 dl maustamatonta rahkaa
  • 3 rkl turkinpippurirouhetta koristeluun

image.jpg

Lisää kerma ja lakritsanamut pinnoitettuun kattilaan ja lämmitä niitä miedolla lämmöllä sekoitellen niin pitkään, että karkit sulavat kerman joukkoon.

image.jpg

Siirrä lakritsakerma kattilasta kulhoon ja laita jääkaappiin kylmenemään. Itseltäni kerman viilentymisessä meni puolisen tuntia. Kuuma kerma ei vispaudu, joten on tärkeää saada siitä jääkaappikylmää!

image.jpg

Vispaa vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka. Sekoita ja laita tarjoilukuppeihin. Lisää päälle turkinpippurirouhetta ja nauti!

image.jpg

Oli hyvää todistettavasti 😉

image.jpg

 

Koti Ruoka ja juoma DIY