Pähkinäiset suklaahippukeksit

image.jpg

Kun keksinhimo iskee eikä kauppaan jaksa lähteä, on niitä pakko vääntää itse. Keksit ovat siitä helppoja, että ne eivät kauhean kummoisia aineksia tarvitse; oikeastaan riittää, että kaapista löytyy jauhoja, sokeria, kananmunia ja voita, muu on plussaa ;). Itselläni tämä oli oiva tilaisuus käydä läpi kuivakaappini antimia; monesti kun tulee ostettua kaikkea mahdollista ja sitten unohdettua ne kaapin uumeniin. Päätin näissä kekseissä hyödyntää kaapista löytynyttä hasselpähkinärouhetta (ei mitään muistikuvaa mihin tarkoitukseen tämän olen ostanut) sekä alla näkyvää minttu-suklaalevyä. Kuten aiemmin olen kertonut en pidä yhtään tummasta suklaasta ja tämäkin levy on jo pitkään pölyttynyt namukupissani (sain joskus kavereiltani lahjaksi) :).

image.jpg

PÄHKINÄISET SUKLAAHIPPUKEKSIT

  • 120 g voita
  • 1,25 dl ruokosokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 3,5 dl jauhoja
  • 1 muna
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 100 g rouhittua tummaa suklaata
  • 1 dl hasselpähkinärouhetta

Sulata voi ja sekoita sen joukkoon sokerit. Vatkaa sekaan muna (tein itse ’käsin’, pelkällä nuolijalla, tämä taikina ei tarvitse välttämättä sähkövatkainta). Sekoita kuivat aineet (jauho, sooda ja leivinjauhe) keskenään ja lisää puolet seoksesta taikinaan, sekoita. Lisää hasselpähkinä- ja suklaarouhe. Ne taikinaan sekoitettuasi, voit sekoittaa joukkoon loput jauhoseoksesta. 

Muotoile pingispallon kokoisia palluroita pellille (itsellän tuli n. 15, sain juuri ja juuri mahtumaan yhdelle pellille), paista 175 asteessa noin vartin verran. Nämä keksit ovat parhaimmillaan vähän kosteina, joten varo etteivät kypsy liikaa 🙂 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Nuhanenän nakkisoppa

image.jpg

Tämä viikko on mennyt enemmän tai vähemmän flunssaisena; nenäliinoja kulunut toista paketillista, vuosi sitten tallennetut Greyn anatomiat saatu katsottua digiboksilta ja pyllyn jälki jäänyt pysyvästi sohvaan kiinni ;). Tänään viimein pääsin takaisin töihin. Flunssan aikana minua ravitsi yllänäkyvä ruoka-annos. Nakeista löytyi pientä potkua, mikä teki sopasta oikein hyvää ihmiselle, joka ei oikein kunnolla maistanut tai haistanut 😀

image.jpg

Tässä kaikki ainekset, jota keittoon tarvitsee.

NUHANENÄN NAKKISOPPA (n. neljälle)

  • paketillinen nakkeja (itse käytin HK:n Baijerilaisia, nakit olivat savustettuja ja niistä löytyi tälläisen ei-tulisen ystävälle vähän liiaksikin potkua 😉 )
  • kahdeksan isoa perunaa
  • kuusi porkkanaa
  • pala purjoa
  • 2 litraa nestettä (itselläni n. litra nyhtöpossun teosta ylijäänyttä lihalientä + litra vettä, jos käytät pelkkää vettä, muista lisätä mausteita oman makusi mukaan)

image.jpg

Pilko perunat ja kuutioi porkkanat. Keitä lihaliemessä lähes kypsäksi. 

image.jpg

Tällä välin paista paloitellut nakit pannulla. Lisää juuresten kypsyttyä paistetut nakit ja silputtu purjo keittoon. Anna kiehua hetki.

image.jpg

Nauti! 

Voin suositella noita HK:n uutuusnakkeja, olivat oikein hyviä ja sopivat hienosti nakkisoppaan. Itselleni tämä ruoka oli täydellistä flunssa-ajan lohturuokaa, vaikken muuten kirkasliemisistä keitoista tykkääkään 🙂

Mitkä ovat teidät lohturuokanne, kun räkätauti iskee?

Koti Ruoka ja juoma DIY