Keltajuurisosekeitto

 

image.jpg

Viime viikon sesonkikassista löytyi puoli kiloa keltajuurikkaita ja väänsin niistä oikein herkullista ja kermaista sosekeittoa 🙂

KELTAJUURISOSEKEITTO

  • 0,5 kg keltajuuria
  • 2 isoa jauhoista perunaa
  • 1 sipuli
  • 1,5 dl kermaa
  • 50 g sulatejuustoa
  • suolaa oman maun mukaan

image.jpg

Kuori ja paloittele keltajuuret, perunat sekä sipulit ja keitä kypsäksi. Keltajuurissa meni ainakin itselläni tosi pitkään kypsyä vaikka ne mielestäni leikkasin melko pieniksi paloiksi. Keltajuuria voi halutessaan keittää ensin vartin ja heittää perunat sekä sipulit vasta sitten kattilaan. Kun kattilan sisältö on kypsynyt, kaada suurin osa liemestä toiseen kippoon ja soseuta kasvikset kattilassa (sauvasekoittimella saa kätevästi tasaiseksi), lisää kerma ja sulatejuusto. Lisää keitinlientä sen verran, että saat haluamasi paksuista keittoa. Mausta suolalla.

image.jpg

Nauti! Oli hyvää myös seuraavana päivänä lämmitettynä :).

Koti Ruoka ja juoma DIY

Syömässä: Tony’s Deli

image.jpg

Pari viikkoa sitten kävin työkavereiden kanssa syömässä Tony’s Delissä Bulevardilla. Olen kyseisessä raflassa käynyt kerran aikaisemmin, tosin siitäkin on viitisen vuotta aikaa. Silloin ruoka oli muistaakseni ihan suunmukaista, joten hyvillä fiiliksillä lähdin tälläkin kertaa testaamaan Tonyn antimia.

Alkupaloja en tällä kertaa tilannut vaan siirryin suoraan varsinaisen listan puolelle. Tony’s Delissä on parhaillaan meneillään risottoviikot ja päädyinkin ko. listaa tutkailemaan. Ruuaksi valikoitui sahramirisotto paistetuilla kampasimpukoilla sekä granaattiomenalla (löytyy myös peruslistalta). Nolottaa vähän myöntää, mutten ole aikaisemmin kampasimpukoita maistanut. Monesti on tehnyt mieli, mutta en ole niitä itse raaskinut ostaa kaupasta, koska olen pelännyt mokaavani niiden kypsennyksen. Onneksi niitä nyt löytyi menusta. 

Annos oli erittäin kaunis kuten kuvastakin näkyy ja myös oikein hyvän makuinen. Kampasimpukat olivat maukkaita, risotto täydellistä ja granaattiomena hyvä lisä annokseen hapokkuutensa ja purutuntumansa vuoksi. Ainut miinus tulee annoksen koosta. Myös toinen seurueestamme tilasi saman annoksen ja olimme samaa mieltä, että se olisi voinut olla isompi. Kampasimpukoita oli tarpeeksi, mutta itse risoton määrää olisi voinut lisätä, varsinkin kun ottaa huomioon annoksen hinnan (24,50€).

image.jpg

Jälkiruuaksi itselleni valikoitui Crème Brülée limesorbetilla (kirjoitinkohan nyt tuon oikein, ihan jäätävän vaikea kirjoittaa 😉 ). Cb oli erittäin hyvää, limesorbetti oli erittäin hyvää, mutta en ymmärtänyt niiden yhteyttä toisiinsa. Kummatkin toimivat itsekseen oikein hyvin, mutta yhdistettynä olivat jotenkin.. Hmm.. Oudot. Päädyin lopulta syömään ne erikseen; cb:n ensin ja limesorbetin aterian päättävänä raikkaana herkkuna. 

Eli aterian maut olivat kokonaisuudessaan mahtavat, miinukset tulivat pääruuan koosta ja jälkiruuan komponenttien yhdistelystä. Arvosanaksi annan 9. 

Ja jälkikirjoituksena: En ole ruokakriitikko, enkä sellaiseksi halua, en osaa arvostaa mediumia sisäfileetä hyvän hampurilaisen ohi, en pidä punaviinistä, en vuohenjuustosta enkä tummasta suklaasta. Eli junteista juntein? ;D Mutta arvostan kaunista ja hyvin tehtyä ruokaa, kunhan se vain on oman suun mukaista 😉 Pilke siis silmäkulmassa arvosteluita lukiessa, eikös juu? 🙂

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Hyvä olo