Lantturieskat

image.jpg

Rieskat ovat aivan mahtava keksintö: niihin saa tungettua juuressoseen kuin juuressoseen (alkoi tehdä mieli kokeilla punajuuririeskoja, onnistuisikohan?). Viime perjantain sesonkikassin mukana tuli kilo lanttua ja olen käyttänyt mielikuvitustani, jotta saisin ne käytettyä mahdollisimman monipuolisesti (eli uuniin vaan eri muodoissaan 😉 ). 

LANTTURIESKAT

  • 5 dl lanttumuussia (tehdään kuin perunamuussi, keitin reilu puolisen kiloa lanttua, survoin ja lisäsin maitoa, suolaa ja margariinia, oli oikein maukasta muussia), huom! Anna jäähtyä!
  • 1 kananmuna
  • 1 dl neljän viljan hiutaleita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja
  • ripaus suolaa

Levitä pellille (itselleni tuli noin kymmenkunta rieskaa), pistele haarukalla reikiä ja iske uuniin (250 astetta, keskitaso, n. 15 minuuttia).

Inspiraatioreseptinä toimi tämä.

image.jpg

Tässä kohtaa olisi pitänyt muistaa, että rieskat rieskoina, voi/margariini on ainut mitä sen päälle kannattaa! 😀 Mutta aloin viikonloppubrunssilla brassailemaan ja koitin tehdä jotain hienompaa rieskasta, joka oli jo täydellistä. Lisäsin leivän päälle ranskankermaa, paahdettua pekonia ja punasipulia. Heitin kylkeen ex-tempore vielä sitruunasiivun. Brunssivieras totesi tästä kombosta, että ei ollut missään nimessä pahaa, mutta aika erikoisen makuista ;D Mutta tämän jälkeen ihan paljaat rieskat maistuivat oikein hyvin 🙂 

Summa summarum: Älä tee niin kuin minä tein vaan niin kuin minä jälkiviisaana sanon.

 

Koti Ruoka ja juoma DIY

Testissä: Pulled pork (Tulip)

image.jpg

Yhtenä päivänä alkoi tehdä ihan älyttömästi mieli nyhtöpossua ja koska en sitä olisi mitenkään siihen hätään kerennyt valmistamaan (ei ole kaikista nopein ruoka 😉 ), niin päätin kokeilla kaupan lähes valmista versiota. Satuin käymään kaupassa S-marketissa ja sieltä löytyi Tulipin versio tästä lihaherkusta. Hinta oli 6,99 ja pakkauksessa oli lihaa+nestettä puolisen kiloa.

image.jpgimage.jpgLiha oli pakattu yllänäkyvään muovipakkaukseen ja se kehotettiin liemineen laittamaan pieneen uunivuokaan (pieni sen takia, ettei neste pääsisi haihtumaan uunissa pois). En omista pientä uunivuokaa, mutta onneksi kaapista löytyi kertakäyttövuoka, josta sai askartelemalla vähän pienemmän 😉 Liha tuoksui ihan älyttömän hyvälle, kun pussin aukaisi; tuli ihan joulukinkkufiilis. 

image.jpgUunissa liha oli n. 180 asteessa 25 minuuttia. Uunista poisoton jälkeen ei lihamöhkäle ollut mitenkään kauhean esteettinen, mutta tuoksui edelleen mahtavalle. Lihapala kehoitettiin riipimään kahdella haarukalle ja liha olikin tässä vaiheessa erittäin mureaa; riitti että haarukkaa näytti niin tulos oli alla näkyvä 🙂

image.jpgLihaa tuli erittäin hyvänkokoinen annos, riittää aivan erinomaisesti kahdelle ruokailijalle + erittäin reiluksi iltapalaksi loput (okei, riittäisi hyvin burgerin väliin neljälle). Itse yhdistin lihan kanssa alla näkyvän kombon; cole slaw’ta, juuripersiljapaistosta, uunijuureksia sekä valkosipulimajoneesia, oli kyllä täydellinen päivällinen.

Liha oli erittäin hyvän makuista, ei ihan täydellistä, mutta ostaisin kyllä toistekin; hinta-laatusuhde vakuutti minut. Omaan makuuni joku mauste puski vähän turhan paljon läpi, mahdollisesti ehkä pippuri? Mutta arvosanaksi kyllä kirkas 9+ 🙂

image.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Koti Ruoka ja juoma