Pekoni-coleslaw (tää on ihan parasta!)

IMG_20150802_172420.jpg

Tämä resepti syntyi aivan sattumalta. Cole slaw’n tekeminen oli ollut mielessä jo hetken aikaa, mutta pekoni löysi tiensä sinne puolivahingossa; olin ostanut sen aivan muuta ruokaa silmällä pitäen, mutta alkaessani valmistaa kaaliherkkua totesin mielessäni, että why the hell not? Pekonihan sopii melkein kaikkeen.

IMG_20150731_122027.jpg

PEKONI-COLESLAW

  • pieni kaali (n. 600g)
  • 1 kevätsipuli ilman vartta
  • 1 purkki kermaviiliä
  • 1 dl valkosipulimajoneesia (käytin itsetehtyä: isoon mukiin 2 dl öljyä, 1 kananmuna, 1tl sinappia, pari valkosipulin kynttä ja tujaus valkopippuria sekä suolaa -huom! ainesten tulee olla huoneenlämpöisiä. Sauvasekoitin painetaan pohjaan, laitetaan päälle ja nostetaan hitaasti ylös, aikaa tähän menee n. pari sekuntia)
  • 1 pkt pekonia
  • reilusti tilliä (itselläni kuivattua)
  • mustapippuria
  • suolaa

IMG_20150731_123347.jpg

Pilko pekoni paistinpannulle saksien avulla, paista rapsakaksi ja pane talouspaperin päälle, jotta ylimääräiset rasvat valuvat pois. Anna jäähtyä hetken aikaa. Raasta kaali pieneksi ’muruksi’ ja pilko sipuli. Sekoita näiden joukkoon kermaviili sekä majoneesi.

IMG_20150731_123516.jpg

Lisää joukkoon pekonimurut ja mausta suunmukaiseksi. 

IMG_20150731_123802.jpg

Tarjoa sellaisenaan, lisukkeenä tai hampparin välissä, et pety ;).

koti ruoka-ja-juoma diy

Neljän viljan herkkusämpylät

 

IMG_20150802_210308.jpg

Tänään tuli tehtyä ihanille ystäville aivan mielettömän onnistunut kolmen ruokalajin päivällinen. Yksi osa tätä päivällistä olivat uudet suosikkisämpyläni. Näitä on tullut tehtyä jo muutama satsi, kiitos uuden yleiskoneeni. Ovat meheviä ja niihin saa kivasti käytettyä eri jauhopussien loput.

NELJÄN VILJAN SÄMPYLÄT

  • 5 dl kädenlämpöistä vettä
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 rkl siirappia
  • 1 tl suolaa
  • 2 dl ohrajauhoja
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 dl neljän viljan hiutaleita
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
  • n. 5 dl vehnäjauhoja

Ainekset ovat ohjeessa siinä järjestyksessä, missä itse lisään ne taikinaan. Jauhojen suhdetta voi muutella vapaasti. Olen lisännyt aineet yksi kerrallaan yleiskoneen samalla pyöritellessä taikinaa, kun yksi aine on sekoittunut, voi seuraavan lisätä. Vehnäjauhojen määrä on mennyt vähän fiiliksen mukaan, taikina on kuitenkin jäänyt vähän ’tahmaiseksi’ ja olen lisäillyt sitten vähän jauhoa sekaan nostatuksen lopuksi, kun oken alkanut pyörittelemään taikinasta palloja. Tänään näitä leipoessani käytin rasvana yrttiöljyä, tuli tosi hyvän makuisia. 

Taikinasta olen tehnyt pienempiä ja isompia sämpylöitä sekä pienehkön leivän, kaikki ovat onnistuneet hyvin. Paistolämpötila 200 astetta, paistoaika 12 minuutista ylöspäin, koosta riippuen.

IMG_20150729_201306.jpg

Huomenna luvassa erittäin hyvän coleslaw’n ohje! Kaikki kolme maistajaa tykkäsivät kovasti (kaksi puolueetonta ja yksi puolueellinen maistaja) ;).

koti ruoka-ja-juoma diy