Possua kasvispedillä

Hettinen

Meinasin kirjoittaa otsikoksi possua keväisellä kasvispedillä, mutta olisi mennyt ehkä vähän överiksi. Mutta keväistähän tämä ruoka on; lihan seurana kevätsipulia ja varhaiskaalia. Uusia porkkanoita ei vielä saa, mutta edellisen kauden porkkanat ajavat asiansa.  

Siellä se possu on jossain piilossa. 

Tähän ruokaan tarvitset:

  • vajaa kilo possun ulkofilettä
  • kilo kaalia
  • pari vartta kevätsipulia
  • kolme isoa porkkanaa
  • suolaa ja mausteseosta possulle
  • tilkka vettä

Tässä reseptissä on todella tarkat mittasuhteet, muistathan noudattaa niitä ;). 

Ihan ensimmäisenä ota possu jääkaapista ja pintamausta se haluamillasi mausteilla. Itse menin siitä mistä aita on matalin ja käytin valmista mausteseosta possulle sekä suolaa. Jätä maustumaan huoneenlämpöön sillä aikaa, kun valmistelet vihannekset. 

Pilko sipulit sekä kaali ja raasta porkkanat. 

Pannulle loraus öljyä ja perään sipulit. Hetken jälkeen kaveriksi myös kaalisilppu sekä porkkanaraaste. Hauduttele vartin verran keskilämmöllä. Sekaan voi heittää lorauksen vettä, jotta vihannekset eivät kuivu. Mausta suolalla ja muilla haluamillasi mausteilla. 

Iske possun ulkofilee uunipannulle ja ympäröi se haudutetuilla vihanneksilla. 

Uuniin 150 astetta ja ruoka sinne kypsymään. Itselläni meni noin puolitoista tuntia. Possun kypsyys kannattaa tsekata lihalämpömittarilla, 75 astetta on hyvä sisälämpötila possulle. 

Tässä lopputulos; liha oli sopivan mureaa ja kasvikset meheviä. Ainut ongelma itselläni oli hienoinen alimaustaminen, as always ;). Eli tarpeeksi mausteita possun pintaan ja kasviksiin, niin avot!

 

Kommentoi