Rakastu pakastimen rippeisiin

Hettinen

Nykyiseen ryhtiliikkeeseeni kuuluu tiukan ruokabudjetin lisäksi myös tavoite tyhjentää pakastinta ja kuiva-ainekaappia mahdollisimman aktiivisesti. Minulla on jääkaapin yläosassa pieni pakastelokero, joka on aina aivan täyteen ahdettu. Otin itseäni joku aika sitten lopulta niskasta kiinni ja tyhjensin lokeron. Sieltä löytyi muun muassa tammikuussa 2014 vanhaksi menneitä nakkeja! Vaikka liha säilyy hyvin pakkasessa, niin nuo nakit kyllä lensivät suoraan roskiin. Saman kohtalon koki puolet lokeron sisällöstä. Onneksi sieltä löytyi myös käyttökelpoista tavaraa, ei ärsytä ihan niin paljoa, että on turhaan jättänyt mm. isoja jäätelöpaketteja ostamatta pakastimen tilanahtauden vuoksi.

Pakastimesta löytyi pannulla näkyvät erittäin syväjäässä olleet tuotteet; vajaa pussillinen pakastevihanneksia sekä kidney-kikhernekastikkeen jämät. Iskin pannulle sulamaan ja sekoitin suloiseksi sekamelskaksi. Pakkasesta löysin myös kupillisen jauhelihakastiketta, jota ihana tätini oli minulle tehnyt erään vierailun aikana (hän tekee maailman parasta ruskeaa kastiketta -siis sitä perinteistä, ja usein heillä vieraillessani ruokalistalla on nakki- tai jauhelihakastiketta)

Oli kyllä hyvä kombo ja maistui erittäin maukkaalle vaikka lautaselle ei päätynytkään mitään 'tuoretta', vain pakastimen antimia. Jauhelihakastiketta jäi vielä seuraavalle päivälle, mutta mihin sen käytinkään? Siitä lisää huomenna :)

 

 

 

Kommentoi