Ryhtiliike 1

Hettinen

En ole koskaan uskonut uudenvuodenlupauksiin. Niitä en ole kovista tavoitteistani huolimatta pystynyt pitämään ja sitten olen tuntenut itseni maanpetturiksi (varsinkin, jos olen mennyt kertomaan ko. lupauksesta jollekin toiselle ja se toinen saa tietää lupauksen epäonnistumisesta). Parempi siis olla lupaamatta mitään vuodelle 2015?

Olen aina ollut huono tekemään isoja muutoksia vain itseni takia. Tai näkemään vaivaa vain itseni takia. Olen sopeutuvainen ihminen, joskus vähän liiaksikin. Jos saan tietää jonkun sukulaisen olevan tulossa kylään, puunaan kuin viimeistä päivää, mutta itseäni varten en jaksa nähdä vaivaa vaan elän ennemmin sotkuisessa kodissa. Monet ystäväni ovat jo päässeet sen rajan yli, etten heitä varten enää puleeraa hiki hatussa vaan tyydyn viemään roskat roskiin ja tiskit keittiöön, that's it. Eivätkä ystäväni muuta oleta tai odotakaan ;).

Mutta siis ryhtiliikkeet. Niitä olisi tarkoitus tehdä tämän vuoden aikana. Ja ihan vain itseä varten. Kaikkea ei pysty tekemään tai muuttamaan heti yhdellä kertaa vaan ne ainakin minun tapauksessani vaativat aikamoista psyykkistä tsemppausta. Tarkoitus on tehdä ryhtiliikkeet ainakin näin alussa aivan itse, ilman muiden apua (koska olisihan se noloa, jos tämä projekti menisi puihin).

Jokaisessa kuussa, puolenvälin kieppeillä, olisi tarkoitus ottaa haasteeksi uusi ryhtiliike. Ensimmäinen ryhtiliike olisi, ei sen enempää tai vähempää; tupakkalakko (tupakoinnin lopettamisesta ei uskalla puhua, koska olen polttanut niin hirveän pitkään, enkä voi luvata itselleni, etten enää koskaan polttaisi. Oman tahdonlujuuteni tuntien se olisi utopistista). Tupakkalakon olisi tarjoitus alkaa huomenna tai viimeistään ylihuomenna, riippuen siitä koska tupakkani loppuvat. En pystyisi lakkoa aloittamaan tietäen, että laatikon pohjalla olisi vielä jäljellä tupakoita.

Tämän ryhtiliikkeen perimmäinen syy eivät ole terveydelliset näkökulmat, vaikka ne bonusta ovatkin, vaan taloudelliset. Arvioni mukaan tupakointiin kuluu kuukaudessa n. 150 euroa. 150!! Se on iso summa melkein millä tahansa mittapuulla katsottuna ja sen voisi käyttää niin paljon paremmin tai no, ainakin konkreettisempaan lopputulokseen kuin savuna ilmaan.

Itseltäni löytyy opintolainaa vielä aika iso siivu, vaikka sitä olenkin jo muutaman vuoden ajan maksellut pois. Lisäksi Asp-tiliä voisi kerryttää nopeammin; Helsingin kämpät kun eivät ole mitenkään edullisia (tarkistin viimeksi eilen Oikotieltä). Olen muutenkin koittanut kiinnittää talouteeni huomiota, kun tähän asti kantavana teemana on ollut "se mikä tulee, niin myös menee". Veronpalautuksista ja lomarahoista olen aina saanut laitettua sivuun osan kakkostililleni, mutta kummasti se on tyhjentynyt muutaman kuukauden aikana.

 

Eli tupakkalakko ja talous plussalle. Vaatimattomuus ei kyllä ainakaan tätä tavoitetta kaunista.

- Hetti

Kommentoi