Testissä: Pulled pork (Tulip)
Yhtenä päivänä alkoi tehdä ihan älyttömästi mieli nyhtöpossua ja koska en sitä olisi mitenkään siihen hätään kerennyt valmistamaan (ei ole kaikista nopein ruoka 😉 ), niin päätin kokeilla kaupan lähes valmista versiota. Satuin käymään kaupassa S-marketissa ja sieltä löytyi Tulipin versio tästä lihaherkusta. Hinta oli 6,99 ja pakkauksessa oli lihaa+nestettä puolisen kiloa.
Liha oli pakattu yllänäkyvään muovipakkaukseen ja se kehotettiin liemineen laittamaan pieneen uunivuokaan (pieni sen takia, ettei neste pääsisi haihtumaan uunissa pois). En omista pientä uunivuokaa, mutta onneksi kaapista löytyi kertakäyttövuoka, josta sai askartelemalla vähän pienemmän 😉 Liha tuoksui ihan älyttömän hyvälle, kun pussin aukaisi; tuli ihan joulukinkkufiilis.
Uunissa liha oli n. 180 asteessa 25 minuuttia. Uunista poisoton jälkeen ei lihamöhkäle ollut mitenkään kauhean esteettinen, mutta tuoksui edelleen mahtavalle. Lihapala kehoitettiin riipimään kahdella haarukalle ja liha olikin tässä vaiheessa erittäin mureaa; riitti että haarukkaa näytti niin tulos oli alla näkyvä 🙂
Lihaa tuli erittäin hyvänkokoinen annos, riittää aivan erinomaisesti kahdelle ruokailijalle + erittäin reiluksi iltapalaksi loput (okei, riittäisi hyvin burgerin väliin neljälle). Itse yhdistin lihan kanssa alla näkyvän kombon; cole slaw’ta, juuripersiljapaistosta, uunijuureksia sekä valkosipulimajoneesia, oli kyllä täydellinen päivällinen.
Liha oli erittäin hyvän makuista, ei ihan täydellistä, mutta ostaisin kyllä toistekin; hinta-laatusuhde vakuutti minut. Omaan makuuni joku mauste puski vähän turhan paljon läpi, mahdollisesti ehkä pippuri? Mutta arvosanaksi kyllä kirkas 9+ 🙂