Veriappelsiiniherkku

Hettinen

Veriappelsiinien paras sesonki alkaa vedellä viimeisiään, mutta onneksi näitä mehukkaita vitamiinipommeja löytyy vielä kaupoista. Suunnittelin alunperin hyödyntäväni sesonkikassista löytyneet etelän hetelmät juustokakussa, mutta ajanhallinnallisista syistä oikaisin vähän ja hyvä niin, sillä tämä jälkiruoka oli nimensä veroisesti oikea herkku. 

Olen varmaan joskus saattanut ehkä mainita, että kun ruuassa on kermaa, niin ei vaan voi mennä pieleen ja tämä pätee myös jälkiruuissa ;)

VERIAPPELSIINIHERKKU (isot annokset kahdelle)

  • 1 veriappelsiini
  • 2 dl kuohukermaa
  • n. 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • sokeria oman maun mukaan
  • suklaakeksejä (n. 50 g)

Vispaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto sekä veriappelsiinistä puristettu mehu. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Murustele lasiin/tarjoilukuppiin suklaakeksit ja kaada päälle veriappelsiini-tuorejuusto-kermavaahto-systeemi. Halutessasi voit raastaa koristeeksi suklaata. Simple as that! :)

Lasi on oikeasti puhdas, pinta vaan on kulunut ;) Kaikkea täytettä en laseihin laittanut vaan loppu lusikoitiin brunssin jälkeen :D

Suklaakeksit olivat tuliaisia Tallinnasta. Eivät pelkälleen oikein minkään makuisia, mutta sopivat tähän annokseen oikein hyvin tuomaan purutuntumaa. 

Tällä reseptipohjalla saisi tehtyä hyvin myös hyydytetyn juustokakun tuplaamalla tai triplaamalla reseptin ainemäärät ja heittämällä joukkoon muutaman liivatelehden.

Kommentoi