Lätty vai Lettu?

Lätty vs Lettu!

 Arjen herkkuja. Niitä tämä maanantai tarvitsee! Olihan tänään maanantai? Pitkällä sairaslomalla tulee helposti mökkihöperöksi ja päivät karkaavat hyppysistä..

Itse rakastan kauramaitoa!  (Oatly – ilaffe) Aamukaffeen ei myöskään kelpaa enää mikään muu. Se maku on vaan niin paras.

Korvaan ruuanlaitossa/leipomisessa perus maidon kauramaidolla. Se siis sopii maidon tilalla mihin vain. Suosittelen kokeilemaan.

Tänään alkoi tekemään mieli pinaattilättyjä! Niihin iskee aina toisinaan himo. Ei auttanut muuta kuin alkaa paistelemaan.

Yleensä teen kaikki ruuat (myös kyseiset lätyt) vegaanisena mutta tällä kertaa päädyin käyttämään munia. Huomasin myös rakasta kauramaitoa olevan vain tilkan jäljellä joten korvasin osan mantelimaidolla. (Osan jauhoista voi myös korvata kaurahiutaleilla. Niitä ei tähän hätään löytynyt kaapista.)

Herkullisiin lättyihin tarvitset;
– 150g pakastepinaattia
– 3dl vehnäjauhoja
– Pari munaa
– 4dl mantelimaitoa
– 1dl kauramaitoa
– ripaus mustapippuria
– voita/öljyä/margariinia paistamiseen
– puolukkahilloa tarjoiluun

Sulata pinaatti (mikrossa/kattilassa.) Lorauta kaura-/mantelimaito kulhoon kera kahden munan. Vispilällä anna kyytiä. Sekaan sulatettu pinaatti, ripaus mustapippuria ja viimeisenä muttei väheisempänä jauhot. Sekoita tasaiseksi.
Pinaatti sörssö tahtoo tämän jälkeen mennä puoleksi tunniksi kohoamaan liinan alle jossa ei vedä, se palelee niin helposti. Mikro on aika hyvä paikka.

Puolen tunnin kuluttua paista lätyt voissa/öljyssä/margariinissa kuumalla pannulla. Ovat aika vikkeliä ja halukkaita polttamaan itsensä, älä siis haaveile samalla.
Tarjoile puolukkahillon kera! Itselle iski makeanhimo niin pari maistoin myös mansikkahillon kaverina ja herkkua oli!

Ps. Itse olen oppinut sanomaan ”lätty”.

Mites muut? Onko kyseessä ”lätty” vai ”lettu”? Myös räiskäle sanaa olen kuullut käytettävän.

Ihanaa maanantaita kaikille jauhopeukaloille! Olen myös innokas kuulemaan muita reseptejä miten saada herkullisia pinaattilättyjä. Huom; lättyjä 🙂

<3:llä Jenna Annika

Kommentit (1)
  1. Kiitti reseptistä, olen jo jonkin aikaa miettinyt, että kokeilisin paistaa pinaattilettuja itse, joten otin ohjeesta kuvan – jospa seuraavalla kauppakeikalla muistaisin ostaa pakastepinaattia!
    Jos paistan lettuja, ovat ne noita pieniä, vähän paksumpia yksilöitä, joita lettupannulla käryytän.
    Jos taas teen vapaalla kädellä suuria ja ohkaisia, niin ne ovat räiskäleitä 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *