Ihana ja niin odotettu aurinko :)

Pitkän ja pimeän talven jälkeen saamme taas nauttia tuosta ihanasta auringosta. Ei oikeasti meinaa malttaa olla yhtään sisällä, kun tuntuu että pitää saada ihan kaikki auringon säteet imettyä itseensä. Ja onhan siitä auringosta meille paljon muutakin hyötyä, kuin se että aurinko on ilon, valon ja hyvän mielen tuojana meille.

Kun UVB-säteily pääsee vaikuttamaan ihoon, ihon kolesteroli muutuu D-vitamiiniksi. D-vitamiinilla on tärkeä merkitys veren kalsiumipitoisuuden säätelijänä ja luuston vahvistajana. D-vitamiini vahvistaa myös immuunipuolustusta ja vaikuttaa meidän mielialaan. Ja monille ihotyypeille auringosta on myös hyötyä. Atooppinen iho rauhoittuu ja psoriaatikoille auringon tiedetään tekevän erittäin hyvää. Ja onhan se ihanaa saada vaaleaan pohjoismaiseen ihoon vähän väriä. Ja aurinko myös rauhoittaa monesti tulehtenutta ihoa. Mutta sitten auringonotossa on se toinenkin puoli.

Auringonvalo lisää talintuotantoa ja finnien määrää saattaa lisääntyä. Akneihoiselle ei suositellakaan auringonottoa ihan hellepäivinä ja monet aknelääkkeet kieltävätkin täysin auringonoton.

Ruusufinni on kans sellainen, että se pahenee usein auringonvalossa, sekä aurinko- eli valoihottumaa sairastaville varsinkin alkukesän säteet aiheuttaa ihottumaa.

Ja sitten se varsinkin naisille niin ongelmallinen juttu, eli valovanheneminen. Eli auringon UV-säteet aiheuttaa iholla ennenaikaista vanhenemista ja se onkin merkittävin ihon vanhenemisen aiheuttaja.

Nämä näkyvät iholla pigmenttimuutoksina, iho on paksuuntunut, epätasainen ja punakka, sekä iholle ilmaantuu ennenaikaisia ryppyjä ja juonteita .

Miten tätä vastaan voimme suojautua, jotta kuitenkin saisimme nauttia auringosta?

Siihen on yksi konsti; suojaamalla ihoa hyvällä, laadukkaalla, laajakirjoisella aurinkosuojavoiteella ja muistamme päivän päätteeksi myös hyvin kosteuttaa ihon.

Aurinkovoiteista löytyy oikeat vaihtoehdot niin kasvoille kuin vartalollekin.  Itse otan jo keväällä käyttöön päivävoiteen tavoin tämän kasvoille tarkoitetun Anti Aging Sun Creamin ja tämä käy hyvin meikin alusvoiteeksikin. Ja kun käytän se päivävoiteen tavoin, minun ei tarvi koskaan huolehtia, onko mulla nyt aurinkosuoja kasvoilla.

 • Suojaa auringolta ja ehkäisee herkkien ihoalueiden ennenaikaista valon aiheuttamaa ihon vanhenemista
 • Kasvoille, dekolteelle ja kaulalle
 • Sisältää 40% Aloe veraa, levitetään kasvoille päivävoiteen sijaan ennen auringonottoa
 • Ilman parabeenejäVartalolle otan käyttöön oman suojavoiteen, ja siinä valitsen alkukaudesta aika korkean suojakertoimen, koska iho on talven jälkeen niin herkkä ja ohut, oltuaan vaatteiden alla suojassa. Kesällä tiputan suojakertointa vähän pienemmäksi.

Ja iltaisin päivän pääteeksi on erittäin tärkeää kosteuttaa ihoa. Siihen on saatavilla After Sun tuotteita. Ne                     kosteuttavat, rauhoittavat ja viilentävät ihoa.

 

 • Viilentää ja säilyttää ihon kimmoisuuden
 • Tekee ihon sileäksi ja joustavaksi
 • Karitevoi antaa iholle sen tarvitsemaa hoitoa auringonoton jälkeen
 • Sisältää 70 % aloe veraa
 • Koko vartalolle auringonoton jälkeen
 • Ilman parabeenejä Jos kuitenkin pääsee käymään niin, että ihosi pääsee palamaan tai iholle tulee aurinkoihottumaa, niin siihen on hyvä apu Aloe Vera Concentrate geelistä, se on viilentävä hoitogeeli ärtyneelle, kosteusköyhälle iholle
  • 90 % Aloe veraa
  • Antaa välittömästi maksimaalista kosteutta ja viilentää
  • Parantaa ihon joustavuutta
  • Iho tuntuu heti tehokkaasti hoidetulta

Nautinnolisia hetkiä turvallisen auringonoton parissa. Muista, että iho ei unohda, jos se vaikka palaa.

kauneus hyva-olo iho terveys
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *