Blogi harrastuksena: Paljonko se vie aikaa?

fullsizeoutput_d8f.jpeg

Olen kirjoittanut blogia pian neljä vuotta. Viimeisen kahden vuoden ajan se on ollut aktiivisimmillaan ja postauksia on ilmestynyt keskimäärin 3 – 5 kappaletta viikossa, tarkkaan ottaen keskiarvollisesti (3,8). Blogi ja sen kirjoittaminen ja tekeminen on minulle suuri intohimo ja siitä on tullut liikunnan harrastamisen ohelle ehdottomasti tärkeä ”henkireikä”. Voinen siis sanoa että harrastan blogin kirjoittamista.

Sen harrastaminen vie kuitenkin paljon aikaa, mutta miten paljon, niin seurasin taas viikon ajan paljonko aikaa kuluu ja mihin se konkreettisesti kuluu. Tällä kertaa myös kirjoitin hieman tarkemmin ylös, mihin se aika konkreettisesti kuluu.

fullsizeoutput_d8b.jpeg

Sunnuntai: Luonnoksissa olevan kuukauden lopussa julkaistavan postauksen täydentäminen (5min); seuraavan keskiviikon postauksen tekstin suunnittelu (esikirjoitus) ja postauksen tekoon tarvittavien tavaroiden ja välineiden esiin ottaminen, postauksen toteutus ja kuvien otto, kuvien muokkaus, tekstin puhtaaksi kirjoitus, kuvien lisäys ja postauksen hienosäätö (125min); ja maanantain postauksen kuvien ottaminen Lammassaaren kävelylenkin yhteydessä, kuvien muokkaus ja postauspohjaan siirtäminen (15min)

Maanantai: Päivän postauksen kirjoitus, julkaisu sekä jakaminen somessa (30 min); sunnuntaina kesken jääneen keskiviikon postauksen läpiluku, muokkaukset ja postauksen ajastus (15min); luonnoksissa olevan kuun lopussa ilmestyvän postauksen täydentäminen (5min); ja postauskalenterin päivittäminen (10min)

Tiistai: Seuraavalla viikolla julkaistavan yhteistyöpostauksen tekstin esikirjoitus ja kuvien ottamisen suunnittelu (45min)

Keskiviikko: Edellisenäpäivänä aloitetun yhteistyöpostauksen puhtaaksikirjoitus (20min); päivän postauksen jakaminen somessa ja kommenttien luku ja vastailu (10min); tuotepaketin haku postista (10min); ja yhteistyöpostauksen kuvien otto, muokkaus, tekstin puhtaaksi kirjoituksen jatkaminen, tuotteiden testaus, tekstin parantelu (60min)

Torstai: Yhteistyöpostauksen puhtaaksikirjoituksen jatkaminen (20min)

Perjantai: Yhteistyöpostauksen puhtaaksikirjoitus, läpiluku ja ajastus (45min)

Lauantai: Maanantain postauksen kirjoitus (30min) ja toukokuussa ilmestyvän yllätyspostauksen kirjoituksen aloitus (45min)

fullsizeoutput_d8d.jpeg

Käytin viikon aikana blogin tekemiseen 8 tuntia ja 10 minuuttia. Sinällään tämä oli todella poikkeuksellinen viikko, koska postauksia ilmestyi viikon aikana vain kaksi. Tein joskus aikaisemmin samanlaisen ”kellottamisen” ja muistan että tuolloin viikolle mahtui neljä postausta ja aikaa viikon aikana kului kaksi tuntia enemmän. Voinen siis sanoa että blogiin kuluu keskimäärin 8-10 tuntia viikossa. 

Paljonko sinä käytät aikaa jonkun suosikkiharrastuksen harrastamiseen?

Kommentit (4)
  1. Pitäisikin laskea, paljonko aikaa menee viikossa bloggaukseen. Vaikkaisin, että liikaa. Koska käyn päivätöissä, ja minulla on perhe, jää bloggaus iltaan ja viikonloppuihin. Yritän löytää sopivan tasapainan tämän inspiroivan harrastuksen ja muun elämän välillä 🙂

    1. Tsemppiä, kyllä se aika jostakin löytyy kunhan vaan osaa aikatauluttaa elämän, kuitenkin niin ettei se ole aikataulutettua 🙂

  2. En ole koskaan laskenut, että paljonko menee aikaa mihinkin harrastukseen (bloggaus, juoksu, jooga, askartelu, valokuvaus, käsityöt, osa vähän kausittain), mutta parasta on joskus se, että saa tehdä sitä esimerkiksi kokonaisen päivän tai jopa viikonlopun putkeen. Olen muutaman kerran osallistunut koko viikonlopun askartelutapahtumaan: siis perjantai-illasta tai lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään pelkkää askartelua, kursseja ja inspiroivaa seuraa! Ihan parasta!

    1. On mieletöntä saada tehdä niitä itselle mieluisimpia juttuja. 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *