Muistathan suojata ihosi auringolta!

fullsizeoutput_1984.jpeg

Yhteistyössä Natcos Nordic

 

Nyt on eletty kaikkien aikojen helteisintä ja lämpimintä toukokuuta. Itse oon oleillut auringossa sopivasti, saanut silti pienen päivityksen ja tusinoittain pisamia. Iho on ollut kuiva rasvauksesta huolimatta, aurinkorasvaa oon käyttänyt päivittäin ja iho ei ole kertaakaan palanut. Enkä itseasiassa nyt edes muista viimeistä ihon palamisen kertaa, ehkä se oli muutama vuosi sitten. Nyt muutamien vuosien ajan oon käyttänyt ympäri vuoden kasvojen iholla tuotteita joissa vähintään on ollut suojakerroin 15, mutta kesäisin tehostettu 30. Mutta nyt tämän kuluneen kevään tai jo alkaneen kesän aikana oon huolehtinut päivittäin ihon suojaamisesta aurinkosuojatuotteella. Kerran unohdin jopa laittaa deodoranttia aamulla, kun suurin muistamisen aihe aurinkosuojan levittäminen ja suojan mukaan ottamisen muistaminen.

Itselle tuli ainakin lähes täytenä yllätyksenä, että vääränlaisella ja huonoilla aurinkosuojatuotteilla voi itseasiassa tehdä pahempaa tuhoa kuin että unohtaisi laittaa rasvaa. Ja että ekologinen aurinkosuoja ja sen sisältävät hyvät aineet parantavat myös itsessään ihon kuntoa sen rinnalla että estävät palamiselta.

Itse oon aikaisemmin inhonnut aurinkosuojatuotteiden käyttöä niiden voimakkaiden hajusteiden ja tahmaavan tunteen vuoksi. Sain alkukeväästä ilokseni Biosoliksen kasvoille ja vartalolle tarkoitettua SPF15 aurinkovoidetta. Oon kokenut sen olevan riittävä silloin kun oon oleillu suorassa auringonpaisteessa lyhyemmän aikaa. Se on ollut nyt käytössä päivittäin siinä missä vartalovoidekin. Urheillessa aurngonpaisteesa tai vietettäessä auringossa pidempiä aikoja, oon käyttänyt saman merkin suojakertoimen SPF30 aurinkovoidetta.

Tuoksuttomuuden lisäksi tässä aurinkovoiteessa ei ole vettä, vaan vesi on korvattu aloe veralla. Voide sisältää paljon erilaisia öljyjä, kuten Karanja-, avokado-, porkkana- ja arganöljyä, jotka ravitsevat, suojaavat tai vaikuttavat antioksidanttisesti ihoon ja neutralisoivat auringon haittoja. Voide kuivuu nopeasti eikä jätä aurinkovoiteille ominaista tahmaista mineraalifiltteriä ihon pinnalle.

Tärkeintä oikean aurinkovoiteen suojakertoimen valinnassa on ikä, ihotyyppi sekä missä ympäristössä oleilee ja millainen auringolle altistumishistoria on.

Aurinkovoiteen kaveria käytän Biosoliksen after sun voidetta, joka hoitaa ja rauhoittaa ihoa välittömästi. Tämä voide sisältää puolestaan aloe veraa, joka kosteuttaa ihoa tehokkaasti ja korjaa syntyneitä ihovaurioita. Lisäksi voiteessa on luomutuotettujen kehäkukka- ja auringonkukkaöljyjen vitamiinija ja antioksidantteja, jotka uudistavat ja elvyttävät ihoa. Voide toimii myös tavallisena vartalovoiteena.

 

Miten sä oot tottunut suojaamaan ihoa?

Kommentit (2)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *