Osta alennusmyynneistä? I ain`t fucking dummy?

sff.jpg

Parhaita on vinkit kavereilta, joilla ei ole hajuakaan mistä ne puhuvat. Monella ystävälläni on tilejä, joihin heidän vanhempansa ovat pitkään säästäneet tai vaihtoehtoisesti sijoitusrahastoja- jotka tänäkin päivänä kasvavat kiitettävää korkoa hyvässä tallessa. Juuri näiltä tyypeiltä on aina yhtä kiva kuulla tärppejä rahankäytöstä. Yksikään näistä, ei pärjäisi euron päiväbudjetilla pahanpäivän tullen. Monelle on jo kova pala ostaa merkkituotteen sijasta Pirkkaa tai Rainbowta. 

 

Itse olen töissä yhdessä suomen suurimmista pankeista, joten neuvoja on kyllä saatavilla käden ulottuvilla. Kaikista tilanteista ei vain yksinkertaisesti ole nopeaa ulospääsyä- kuten ei tästäkään. Kärsivällisyys on minulle hyvin vierasta ja siksi osamaksut ovatkin osittain kertyneet. 

 

Raha pyörittää pitkälti tätäkin maailmaa ja luo ihmissuhteille ehkä eniten haasteita riippumatta rahatilanteesta. Riitaa saa aikaan varattouudella, sillä että rahaa ei ole. Toisella on rahaa ja sinulla ei ole. Käytätte rahaa vääriin asioihin. Toinen käyttää rahaa enemmän kuin toinen. Toinen tienaa enemmän kuin toinen. Kumpikaan ei tienaa mitään. Kuka tienaa kun hankitaan lapsia. Miten varat jaetaan jotta kaikki olisi tasapuolista. Kuka maksaa enemmän ruoista ja kuka bensoista. Kuka ostaa lahjoja ja kuka ei. Raha on vain yksi monista aiheista, joista voi riidellä. Rahaa voidaan mitata, toisinkuin tunteita. Rahasta on yllättävän helppo riidellä. 

 

Kokemuksesta voin kertoa, että köyhempi häviää rahakeskustelut aina. Varattomampi päätyy häpeämään omaa typeryyttään ja ajattelemattomuuttaan. Selittelemään tilannettaan ja nöyrtymään, sillä vastauksena ei käy varakkaammalle tilanteen aiheuttama pakko. Varattomuus on suuri itsetunnon kolhija ja salaisuus jota joutuu pitkälti yksin vaalimaan- ellei kaltainen satu matkalle. 

 

Paras ystäväni kertoi vasta vuosien päästä, menettäneensä luottotietonsa. Ystäväni kertoi vasta, kun luottotiedot oli saatu takaisin. Kaikesta muusta olimme aina toisillemme rehellisiä. Jopa meidän syvä ystävyys ei kestänyt häpeää epäonnistuneen rahankäytön seurauksista.

suhteet ystavat-ja-perhe raha raha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *