Ennen ja jälkeen: Eteinen

Eteinen toimii vähän kuin käyntikorttina kotiin. Meidän eteinen viesti pitkän aikaa lähinnä sekasortoa ja keskeneräisyyttä. Nyt on kuitenkin jo niin valmista, että ennen ja jälkeen kuvat on mahdollista esitellä! Parasta eteisessä aluksi oli vain katossa oleva valaisin, joka löydettiin jo alkusyksystä Bauhausista. Yllättävän vaikea oli muuten löytää jotain erilaista plafondi-tyylistä lamppua. Katsottiin ainakin kymmenen nettikauppaa ja kolme fyysistä kauppaa läpi, kunnes lopulta päädyttiin nykyiseen.

Eteisestä purettiin vanha vaatekaappi ja kun vahingossa vielä heitettiin myös siivouskaapin ovi kaatopaikalle, oli eteisessä käytännössä siis puoli vuotta yksi seinä pelkkää reikää. Ensin valmistui toinen puoli, kun seinälle nostettiin iso pyöreä peili ja sen alle laitettiin penkki karvataljalla varustettuna. Haluttiin penkki, jossa on mahdollisuus myös hanskojen, pipojen yms säilytykseen. Tässäkään ei valinnanvaraa ihan liikaa ollut, mutta ihan hyvin on toiminut tämä, mikä löydettiin JYSK:istä. Kauan odotetut peiliovet saapuivat joulukuussa juuri ennen tupareita ja samalla valmistui eteinen nykyiseen muotoonsa. Paljon valkoista ja paljon peiliä on meidän eteisen salaisuus, tilan valoisuus ja koko tuplaantui heti.

Ensimmäiset kuvat on otettu vähän reilu vuosi sitten, kun kävin tsekkailemassa asuntoa ja fiilistelemässä ennen remontin aloittamista. Tämä peili ja peilipöytä on mun isovanhemmilta perittyjä ja halusin ehdottomasti löytää niille paikan meiltä. Niin kauan kuin muistan, olen ihastellut niitä ja niiden paikka on aina ollut eteisessä. Meillä niiden lopullinen paikka kuitenkin on edelleen vähän etsinnässä. Kuvassa näkyy myös vanhat eteisen kaapit sekä se kuuluisa siivouskaapin ovi.

Ollaan käyty keskustelua, pitäisikö tätä osaa asuntonnosta kutsua eteiseksi vai halliksi vai mikä olisi paras. Vierastan jotenkin ajatusta, että eteinen jatkuisi ulko-ovelta olohuoneeseen asti ja eteisen kautta mentäisiin keittiöön esimerkiksi.. Halli tuntuisi siinä mielessä paremmalta nimeltä. Meillä on heti ulko-ovelta katsottuna vasemmalla pieni syvennys ns. pikkueteinen eli siinäkin mielessä halli tai pelkkä käytävä sopisi kuvaamaan tuota tilaa hyvin. 😀

Täysin valmista ei täälläkään silti vielä ole, ollaan suunniteltu tuon avohyllyn tilalle lipastoa ja sitä vastapäätä puolestaan muutamaa avohyllyä sekä muutamaa taulua eteistä koristamaan.

koti remontointi sisustus
Kommentit (2)
  1. Ystäväni asuu myös kuudennessa kerroksessa ja heillä on tulossa piakkoin hissin huolto. Heillä on myös ajatuksissa remontoida parveketta, joten heidän täytyy olla tarkkana, ettei tavaroiden kuljetus ajoitu samaan aikaan kuin hissiä huolletaan. Tuo Ikean parvekelaatta ja kaislamaton yhdistelmä sopii tosi kauniisti parvekkeelle. https://www.schindler.fi/fi/kunnossapito/huolto.html

  2. Vitsit miten ihanan freesautuneelta näyttää eteinen nyt! Meillä tarkoituksena freesata keittiön väliseinää mahdollisimman pian..

    Kivalta vaikuttaa sun blogi! 🙂 -Heini

    https://www.lily.fi/blogit/take-away-stories/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *